Ingen sökande till onkologtjänsten på enheten

I slutet av augusti går ansökningstiden ut för att söka de vakanta tjänsterna på den onkologiska behandlingsenheten på Västerviks sjukhus. Just nu ser det inte ut som att de fyller platserna.

13 augusti 2019 17:00

31 augusti går ansökningstiden ut, och än så länge har de inte fått in ansökningar som täcker behovet. Det berättar basenhetschefen för onkologi och strålningsfysik vid länssjukhuset i Kalmar, Magnus Lagerlund.

– Det är fyra sjuksköterskor, en onkolog och ytterligare en sjuksköterska som också blir chef för enheten som vi söker, säger han.

LÄS ÄVEN:Oviss framtid för vårdenheten

LÄS ÄVEN:Cancervård stängs i Västervik

LÄS ÄVEN:Hon får åka 14 mil för behandling

Han har haft koll på utvecklingen under sin semester.

– Vi hade hoppas på ett bättre utfall av kampanjen. Det är en viktig fråga för oss, och för alla patienter, det förstår vi.

Han säger att de först efter att ansökningstiden har gått ut vet hur det verkligen blir.

– I nuläget vet jag att vi inte har någon sökande till onkologtjänsten. Vi har några sökande till de andra platserna, men inte tillräckligt många för att ha en hel enhet.

Att "tvinga" personal från Kalmar att åka till enheten i Västervik är heller ingen lösning.

– Nej, det är det så klart inte. Man måste kunna trivas på sin arbetsplats och utvecklas, vi måste vara en bra arbetsplats. Det har tidigare skett på frivillig basis och en viss ekonomisk kompensation har utgått. Men det är ingen lösning i det långa loppet.

– Vi hoppas ju så klart, och än finns tid kvar. Vi måste ha en fast lösning på plats i Västervik. Det finns enorma svårigheter med att rekrytera i hela landet. Målet om tidig höst står fast, vi hoppas på det. När vi fått in alla ansökningar får vi analysera utfallet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa