VIK-spelare körde alkoholpåverkade

Två spelare i Västerviks IK har kört alkoholpåverkade. Detta skriver klubben i ett pressmeddelande.

1 november 2016 20:45

LÄS MER: Spelarna uppmanades att ta det lugnt före helgen.

Det var under helgen som två spelare i VIK:s A-lag, oberoende av varandra, misstänkf ha kört bil med för höga promillehalter.

– De har på eget initiativ berättat det för oss, säger VIK:s Magnus Nilsson och fortsätter:

– Det här är inget som föreningen står bakom överhuvudtaget. Vi vill göra Västervik till en hockeyort och det här går stick i stäv med allt vi står för. Samtidigt är vi en förening med arbetsgivaransvar för de här unga grabbarna och ska hjälpa dem igenom det här.

"Lagkamraterna har informerats om vad som hänt och bägge spelarna deltar i lagets träningar men spelar inga matcher tillsvidare", skriver VIK i sitt pressmeddelande.

Magnus Nilsson vill inte namnge spelarna.

– De är två av våra anställda och ska vi nämna deras namn är det på deras villkor. Ingen av dem mår särskilt bra och är väldigt ångerfulla. Alla vet ju att man inte ska köra bil med alkohol i kroppen och jag skulle bli förvånad om det inte blir någon påföljd. Men just nu fokuserar vi på individerna.

Enligt uppgifter till Vimmerby tidning ska den ena av lagkamraterna misstänkas för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning efter en trafikolycka på lördagen. Eftersom spelaren färdades tillsammans med en annan man vid olyckstillfället kan polisen ännu inte bestämt säga att det var just spelaren som körde bilen. Den andra mannen misstänks för samma brott.

Under söndagen ska den andra VIK-spelaren blivit stoppad av polisen då han körde misstänkt rattfull i centrala Västervik. Han misstänks för rattfylla. Polisen uppmätte hans promillehalt till över 1,4 enligt Vimmerby tidning.  

"Det som inträffat är djup beklagligt och bidrar inte till att skapa den hockeykultur som klubben målmedvetet arbetat med under de senaste säsongerna. Den ända vägen ur den nu uppkomna situationen är att visa ödmjukhet gentemot klubbens medlemmar, Partners och supporters och ha en öppen och ärlig dialog kring den uppkomna situationen", skriver klubben vidare i meddelandet.

– De kommer att fortsätta träna med laget, men inte spela matcher, menar Nilsson.

Under hur lång tid då?

– I alla fall veckan ut.

De spelar inte på fredag heller då alltså?

– Nej, det gör de inte, svarar Magnus Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage, Nils Gruvebäck