Så säger tränaren inför sista veckan

Med Emil Alba borta i tre matcher på grund av avstängning har VIK bara tolv forwards att tillgå. Samtidigt klämtar klockorna för transferfönstrets stängning.

5 februari 2019 13:30

LÄS MER:"Så tar sig VIK vidare till slutspel"

LÄS MER; "Domen mot Alba"

Vi börjar med avstängningen på Emil Alba. I domen som förkunnade tre matchers böter och en bötessumma på drygt 2800 kronor gick att läsa att disciplinnämnden anser tacklingen vara våldsam. Det reagerade VIK:s huvudtränare Mattias Karlin på.

– Det vi reagerade lite på är att det står så. Tittar man på filmen så syns det ganska klart och tydligt att han har ingen fart, och att kalla det våldsamt...jag vet inte. Det blir olyckligt såklart. Jag vet inte om det är axelkåpan som träffar eller om han slår huvudet i sargen, men det är ingen klockren armbåge i huvudet eller nåt sånt utan det är olyckligt både för Tommy (Enström, Modospelaren) och Alba. Men det är som det är.

Det positiva i kråksången, menar Karlin, är att det bara blir en veckas frånvaro då matcherna kommer tätt nu.

– På så sätt är det ändå bra. Det hade kunnat vara att vi spelat en match i veckan. Det är bara gilla läget och sona sitt straff eller vad man säger.

Albas frånfälle betyder att Karlin under de kommande tre matcherna har tolv forwards att disponera. Såhär tänker tränaren kring förstärkningar.

– Vi kollar naturligtvis en forward. Nu är vi direkt nere på tolv, och jag hoppas jag sitter här om en vecka och fortfarande har tolv men det är långt ifrån en garanti på tre matcher. Vi är lite sårbara när vi har tretton, det optimala är 14 kanske.

Ni har ett lån kvar.

– Ja, det kanske vi använder, om det är rätt spelare. Det ska vara någon vi känner kan tillföra gruppen någonting. Det är inte för att ha den som 14:e utan han ska vara så bekväm att han tar plats på tolv.

Hur är marknaden?

– Verkligen tanigt. Det är många andra som verkligen letar och inte hittar något medan vi mest håller ögonen öppna. Det säger lite grann hur situationen är så det är långt ifrån säkert att det blir något.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman