"Blir en svidande tredjeplats"

VT:s Malin Belfrage tror på ett snöpligt slut för VIK."

9 mars 2016 09:30

Under en hel säsong brukar varenda lag ha någon form av svacka, lång eller kort, liten eller djup.

VIK har inte haft någon än, vilket känns lika skrämmande som att Troja/Ljungby har värvat in sin saknade bit till ett eventuellt perfekt pussel.

Nu behöver det inte vara så att man hamnar i en svacka överhuvudtaget, men VIK:s uppehåll tror jag har gjort dem mer ont än gott.

Ingen vill bli avbruten när man är inne i ett stim och rider på vågen.

Kan VIK hoppa på nästa tåg där de klev av det förra och fortsätta där de slutade?

Absolut.

Dock tror jag att det krävs en startsträcka för att komma igång, vilket kan bli mycket kostsamt i en tio matcher kort serie.

Tuffast motstånd gissar jag blir Troja.


LÄS OCKSÅ: Wiis: Fest som slutar med skumpa?


Tor Immo från HC Dalen är uppenbarligen en succévärvning och sätter de puckarna som tidigare missat målet. Likaså backen Jesper Eriksen från allsvenska Mora har gett stabilitet både bakåt och framåt.

Troja är det enda laget i Hockeyettan som hittills har spelat jämnt med VIK varje gång, trots idel förluster än så länge. I kvalserien tror jag dock att trenden vänder, trots det omtalade ”psykologiska övertaget” som VIK har haft.

Näst svårast kombatant blir allsvenska Asplöven.

Visst, de har åkt på en hel del stryk under säsongen och har ett stukat självförtroende, men jag tror att det ska mycket till för att Haparandaborna inte ska få se allsvensk hockey nästa säsong. Asplöven är ett tungt lag som kommer att plocka de poäng som behövs.

Sundsvall däremot kommer att få smaka på revansch från deras segrar över VIK i fjolårets kvalserie. De matcher jag har sett i år har inte Sundsvall imponerat mycket, inte ett endaste dugg faktiskt.

Anrika Södertälje ska enligt deras supportrar ”krossa division 1”. Det har kringlorna långt ifrån gjort hittills, och det enda som skulle tala för att de skulle börja göra det i kvalserien är om Alexander Sahlin skulle stå på huvudet i varenda match.

Från den norra Allettan skulle storsatsande Östersund ansluta direkt till kvalserien. Jämtlands stolthet tog sig bara till playoff 2 där de åkte ut mot Kristianstad, som i sin tur slutade femma i Hockeyettan södra och bommade Allettan.

Istället blev det Borlänge som får representera lagen i norr, ett Borlänge som har ungefär samma lag som förra året då man missade både Allettan och playoff. Där ska det bara vara sex poäng för VIK.

Det räcker dock inte för VIK som slutar på en snöplig tredjeplats efter Asplöven och Troja/Ljungby.

Kommer jag att få äta upp dessa ord när kvalserien är över?

Jag hoppas det!

Läs allt om VIK på vår specialsajt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage