Beskedet: Inga planer på nedläggning

Under den gånga veckan har vi skrivit om bemanningsproblem på behandlingsenheten för cancer på Västerviks sjukhus. Tills vidare ger sjukhuschefen lugnande besked.

8 mars 2019 19:04

Sjukhuschefen Henrik Holmberg berättar att det under fredagen hölls ett möte där det framgick att man fortsatt ska kämpa för att behandlingsenheten på Västerviks sjukhus ska få vara kvar. Enheten har haft svårt att bemanna, och enligt uppgift har ett par ur den fasta personalen sagt upp sig. Sedan tidigare har man några dagar i veckan skickat upp läkare från onkologiska kliniken i Kalmar för att lösa läkarbemanningen. Oro för att enheten ska läggas ner har ventilerats från flera håll.

– All verksamhet är skör, det handlar om att vi måste ha rätt kompetens på rätt plats. Men vi har enats om att kämpa för att ha kvar enheten. Vi ska först lösa våren och det kan komma att bli tal om uppehåll under sommarmånaderna men i dagsläget finns inga planer på att lägga ner enheten, säger Henrik Holmberg.

Magnus Lagerlund är basenhetschef för onkologiska kliniken i Kalmar. Under fredagseftermiddagen uttryckte han sig så här:

– Det vi har pratat om i dag är hur vi ska lösa det här. Arbetet pågår för fullt för att lösa bemanningssituationen. Det är egentligen det enda jag kan säga i dagsläget, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa