Duon åkte till tävlingen i Skövde med höga ambitioner, och Henrik Arkåsen berättade i en intervju med VT att han var oerhört sugen på att vinna. Men konkurrensen var tuff – och bland de sex finalisterna var inte Arkåsen och Wahlström med i trion som placerade sig i toppen.
– Det gick inte så bra som vi hade hoppats. Flera av de andra hade tagit det här längre än vi, och tränat mycket mer. Sedan hade vi väl inte vår bästa dag heller, säger Henrik Arkåsen, som dock inte låter alltför nedslagen när vi når honom på telefon.
– Vi hade en härlig och rolig – och varm – dag. Det var 28 grader på Billingeberget där vi tävlade, och vi skulle hela tiden hålla en levande eld igång. Det var svettigt!
Deltagarna skulle bygga sin egen eldstad, och fick ha med sig ett begränsat antal köksredskap och plastbyttor. De hade en förutbestämd lista med ingredienser, men skulle även använda sig av ingredienser från naturen i varje rätt. För att ingen skulle råka plocka något som man inte bör äta fick deltagarna hjälp av en naturguide, som kunde tipsa om ätliga växter i närområdet.
– Det blev en härlig och ärlig form av matlagning. Vi hade eld, råvaror och det som finns i naturen. Vi använde maskrosor i vår varmrätt, men det blev inte riktigt så bra som vi hade hoppats på, säger Henrik Arkåsen.
Tror du det här kan vara något ni kan ta in i er vanliga verksamhet?
– Ja, det här skulle kunna vara en rolig grej att bygga vidare på.