Här är de nominerade till Årets Västervikare 2022

Nu är nomineringarna till Årets Västervikare klara. Gör din röst hörd och hylla det finaste vi har! Rösta direkt på vår sajt

Nominerade till Årets Västervikare: Jesper Björkman, Akko Karlsson, Gamleby Folkpark representerad av Sanne Swahn och Richard Bergström.

Nominerade till Årets Västervikare: Jesper Björkman, Akko Karlsson, Gamleby Folkpark representerad av Sanne Swahn och Richard Bergström.

Foto: Västerviks-Tidningen

Västervik2022-10-08 08:00

Citysamverkan nominerar Jesper Björkman

undefined
Jesper Björkman nomineras av Citysamverkan för hans envisa insatser med fest- och musikarrangemang i Västervik.

En stad måste innehålla liv och rörelse. En stad måste innehålla musik, dans och fest för såväl ungdomar som vuxna. Det blir inte mycket till stad annars. För att genomföra satsningar som Löga Beach Party och nattklubbs-spelningar och stora fester krävs ett vansinnigt driv, en vilja av stål och en förmåga att se bortom det omöjliga. Allt det där har Jesper Björkman. Så här beskrivs hans gärning av Citysamverkans representanter: "Inget kan stoppa honom från att ge Västerviks stad puls och nattliv. Jesper har satt Västervik på evenemangskartan för unga i stora delar av landet och hans enastående engagemang".

Västerviks-Tidningen, genom tidningens läsare, nominerar Akko Karlsson 

undefined
Akko Karlsson nomineras av VT (genom förslag från läsare) för hennes insatser under mottagandet av ukrainska flyktingar.

När kriget i Ukraina var ett faktum var det många som visade prov på öppenhet och givmildhet. Det finns många i Västervik som engagerat sig för att hjälpa människor som tvingades fly hit. Flera valde att öppna upp sina hem och bli värdfamiljer. För att genomföra en sådan hjälpaktion krävs planering och ett stort tålamod. En av de personer som var "spindeln i nätet" för mottagande av flyktingar och för värdfamiljer i Västervik var Akko Karlsson. Hon öppnade även själv upp sitt hem för att ta emot flyktingar. När vi på VT bad våra läsare om förslag på vem vi skulle nominera var det just Akko Karlsson som föreslogs flest gånger. Akko Karlssons insats under mottagandet av ukrainska flyktingar är väl värt att uppmärksamma. Genom läsarnas önskemål är hon därmed nominerad till att få utmärkelsen Årets Västervikare. 

Föreningar i Tjust nominerar Gamleby Folkpark, representerad av Sanne Swahn 

undefined
Gamleby Folkpark, representerad av Sanne Swahn som varit en drivkraft i föreningen i 20 år, nomineras av Föreningar i Tjust.

Föreningen Gamleby Folkpark har i 70 år lockat tusentals besökare till sin dansbana, festlokal och scen. En av eldsjälarna i föreningen och dess ansikte utåt i närmare 20 års tid har varit Sanne Swahn. En enormt viktig person för folkparkens utveckling och överlevnad. Precis som många andra drabbades föreningen hårt av pandemin. Men trots detta har de kämpat sig igenom den och valde att satsa hårt på årets sommarsäsong. Under sommarhalvåret har det blivit ett 15-tal arrangemang med dans, trolleri, lokalrevy, barnteater, fordonskvällar och mycket annat. Hela denna evenemangspärla drivs av ideellt arbete. Föreningar i Tjusts egna ord: "Föreningen har lyckats komma igen efter pandemin och ihärdigt söker nya former för att kunna fortsätta med att arrangera dans, teater, musik och annan scenkonst som så många i vår kommun kan njuta av".

Västerviks Företagargrupp nominerar Richard Bergström 

undefined
Richard Bergström nomineras av Västerviks Företagargrupp för hans visioner och genomförande av hamnområdet vid Barlastkajen.

Kommer ni ihåg hur det såg ut i området runt Barlastkajen i centrala Västervik för några år sedan? Det var inte särskilt livfullt. Nu finns en restaurang och fik, promenadstråk, boulebana och padelbanor och en möjlighet att arrangera större evenemang som exempelvis sommarens populära Classic Boat Meet. En stark drivkraft och möjliggörare kring området stavas Richard Bergström på Pampas marina. Företagsgruppens representanter beskriver hans gärning så här: "Genom visioner och innovationer har Richard Bergström varit högst bidragande till att väcka liv i en lite bortglömd del av staden. Även kajen har rustats upp med flertalet gästplatser för båtar och skapat förutsättningar för skärgårdsevenemang som exempel Classic Boat Meet". 

Röstningen är öppen för alla och sker direkt på vår nyhetssajt.  

Förra årets pristagare: Föreningen HjärtLung i Västervik.
Förra årets pristagare: Föreningen HjärtLung i Västervik.
Tidigare pristagare

Föreningen HjärtLung - 2021. All sjukvårdspersonal - 2020. Vuxna på Stan - 2019. Gunilla Johansson/Bertil Wilén - 2018. Hans-Åke Harrysson - 2017. VIK Hockey - 2016. Steve Johansson - 2015. Bröderna Beshiri - 2014. Ulf Lindholm - 2013. Richard Lundgren, Ingemar Lundgren/Fredrik Skogh - 2012. Katharina Arvidsson - 2011. Lina Johansson - 2010. Anette Hjalmarsson - 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!