Ska man inte fÄ uttrycka sin bild av verkligheten?

Svar pÄ debattartikeln "Endast bulvaner rosar personalfrÄgor" den 18 september.

Att vara förtroendevald men ocksÄ anstÀlld inom regionen, borde inte ta bort rÀtten att fÄ uttrycka sin Äsikt som anstÀlld, tycker skribenterna.

Att vara förtroendevald men ocksÄ anstÀlld inom regionen, borde inte ta bort rÀtten att fÄ uttrycka sin Äsikt som anstÀlld, tycker skribenterna.

Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Debatt2021-09-22 05:35
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar till Carl Dahlin som pÄ debattplats i VÀsterviks-Tidningen ondgör sig över att vi som anstÀllda inom Region Kalmar lÀn ger uttryck för vÄr bild av hur verksamheten ser ut, trots att vi ocksÄ Àr förtroendevalda. Man kan ju undra om Carl Dahlin faktiskt tycker att förtroendevalda, som ocksÄ Àr anstÀllda inom regionen, inte ska ha rÀtten att uttrycka sin bild av verkligheten? I sin replik till oss sÄ bemöter faktiskt inte Dahlin det vi skriver i sak, utan han Àgnar sig enbart Ät att raljera över det faktum att vi inte har skrivit vÄra partibeteckningar, det Àr kanske ett tecken pÄ att argumenten börjar tryta?

Men det lĂ„ter rĂ€tt hĂ€ftigt, att vara utsĂ€nd som bulvan! Det Ă€r dock inget som vi kĂ€nner igen oss i att vara. Vi ville med vĂ„r debattartikel ge uttryck för hur vi som medarbetare upplever vĂ„r arbetsgivare Region Kalmar lĂ€n. För Ă€ven om vi ocksĂ„ har politiska uppdrag, sĂ„ Ă€r det frĂ€mst "pĂ„ golvet" pĂ„ VĂ€sterviks sjukhus som vi tillbringar den allra största delen av vĂ„r arbetstid. Vi identifierar oss inte som politiker i första hand, utan som vĂ„rdpersonal, i vĂ„ra fall som undersköterska och sjuksköterska, och blir förvĂ„nade över att det bedöms som att vi gĂ„r under falsk flagg om vi kĂ€nner att vi vill bidra i debatten just som medarbetare, allt det vi skrev stĂ„r vi för, med eller utan partibeteckningar. 

Vi kan ocksĂ„ passa pĂ„ att tillĂ€gga att vi alltid möts positivt nĂ€r vi pratar med vĂ„ra kollegor om vĂ„rt politiska engagemang och vĂ„ra uppdrag. MĂ„nga Ă€r nyfikna, har idĂ©er och lĂ€mnar förslag pĂ„ förbĂ€ttringar, vilket vi tycker Ă€r givande och tar med oss in i vĂ„rt politiska arbete. 

Carl Dahlin insinuerar att mÄnga av vÄra kollegor Àr missnöjda med regionen som arbetsgivare, vi kÀnner faktiskt inte igen oss i det alls. I dagarna Àr vi som medarbetare dessutom extra glada, det var fantastiskt roligt att fÄ ta del av den nationella patientenkÀten och det goda resultatet för lÀnets sjukhus!