Ska man inte få uttrycka sin bild av verkligheten?

Svar på debattartikeln "Endast bulvaner rosar personalfrågor" den 18 september.

Västervik 22 september 2021 05:35
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Carl Dahlin som på debattplats i Västerviks-Tidningen ondgör sig över att vi som anställda inom Region Kalmar län ger uttryck för vår bild av hur verksamheten ser ut, trots att vi också är förtroendevalda. Man kan ju undra om Carl Dahlin faktiskt tycker att förtroendevalda, som också är anställda inom regionen, inte ska ha rätten att uttrycka sin bild av verkligheten? I sin replik till oss så bemöter faktiskt inte Dahlin det vi skriver i sak, utan han ägnar sig enbart åt att raljera över det faktum att vi inte har skrivit våra partibeteckningar, det är kanske ett tecken på att argumenten börjar tryta?

Men det låter rätt häftigt, att vara utsänd som bulvan! Det är dock inget som vi känner igen oss i att vara. Vi ville med vår debattartikel ge uttryck för hur vi som medarbetare upplever vår arbetsgivare Region Kalmar län. För även om vi också har politiska uppdrag, så är det främst "på golvet" på Västerviks sjukhus som vi tillbringar den allra största delen av vår arbetstid. Vi identifierar oss inte som politiker i första hand, utan som vårdpersonal, i våra fall som undersköterska och sjuksköterska, och blir förvånade över att det bedöms som att vi går under falsk flagg om vi känner att vi vill bidra i debatten just som medarbetare, allt det vi skrev står vi för, med eller utan partibeteckningar. 

Vi kan också passa på att tillägga att vi alltid möts positivt när vi pratar med våra kollegor om vårt politiska engagemang och våra uppdrag. Många är nyfikna, har idéer och lämnar förslag på förbättringar, vilket vi tycker är givande och tar med oss in i vårt politiska arbete. 

Carl Dahlin insinuerar att många av våra kollegor är missnöjda med regionen som arbetsgivare, vi känner faktiskt inte igen oss i det alls. I dagarna är vi som medarbetare dessutom extra glada, det var fantastiskt roligt att få ta del av den nationella patientenkäten och det goda resultatet för länets sjukhus!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Så rapporterade vi från kommunfullmäktige

Tillbaka till kontoret? • Så gör några stora arbetsplatser i Västervik

Vårdprofilen drog tillbaka sin kandidatur – efter bara någon timme

Debatt: MUF: "Tråkiga beskyllningar från regionrådet"

Regionpolitiker ville inte berätta om han är vaccinerad • Får kritik

Visa fler