Självklart ska pengar satsas även på tjejerna

Svar på insändaren "Hur många miljoner satsas på tjejernas idrotter?" den 12 maj.

Att satsa pengar på ungdomsidrott innefattar alla idrotter, inte bara hockey, svarar signaturen Leffe A på en tidigare insändare i ämnet.

Att satsa pengar på ungdomsidrott innefattar alla idrotter, inte bara hockey, svarar signaturen Leffe A på en tidigare insändare i ämnet.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Insändare2023-05-18 05:53
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej signaturen "Morfar". Undertecknad är själv morfar till tre hästflickor. Vårt barn har en hästgård (ej i kommunen).

Min insändare "Att ta hand om ungdomarna är värt mer än 30 miljoner" var svar på VT:s ledare "Är hockeyn verkligen värd 30 miljoner om året?" som var riktad till VIK Hockey.

Jag skrev om ishockey, fotboll och ALLA andra idrotter, så förlåt morfar, jag kunde ha nämnt även hästtjejer och hästkillar, jag nämnde inte heller inte ungdomsskytte, luftgevär och pistol, simning, orientering. I de nämnda idrotterna ingår det många flickor och vuxna tjejer. Självklart ska det satsas på flickor!

Morfar, nu till varför jag svarar dig:

Jag skrev ordagrant att jag tycker att ishockey, fotboll och andra idrotter som tar hand om ungdomar är värda mer än 30 miljoner (en kalkyl gjord av VT:s ledarsida) för att inte ungdomar ska komma in i kriminella gäng. Inte som du skriver, att man ska satsa 30 miljoner.

Slutligen står jag fast vid att en arena som inte är bara till ishockey, verkligen behövs!