Godhjärtat projekt – inte populism

Om insatserna som idrottsföreningarna gör kan hindra en enda ungdom från att hamna snett, är det en stor vinst, menar skribenten.
Om insatserna som idrottsföreningarna gör kan hindra en enda ungdom från att hamna snett, är det en stor vinst, menar skribenten.

Svar på insändaren "Om skolan och besparingar och populistiska förslag" den 8 september.

Insändare 15 september 2023 05:24
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Självklart ska det satsas på skolan! Men som skribenten skriver, populistiska förslag?

Undertecknad håller inte med om detta.  Det VIK hockey nu gör är en godhjärtad sak, att ta hand om ungdomar på deras fritid och att barnen får gå in gratis är en del av detta projekt så de håller sig borta från droger och inte hamnar i kriminella gäng. 

I regelverket står bland annat:

"Ungdomarna som anmäler sig till projektet får skriva på ett kontrakt tillsammans med en målsman, där de lovar att avstå från alkohol och droger den säsongen.

Som belöning får de ett årskort till VIK:s alla hemmamatcher, vissa bortamatcher, VIK-accessoarer, olika aktiviteter och kurser med mera."

Undertecknad frågade vidare en person som jobbar med ungdomar på deras fritid vad hen tycker om det VIK gör nu. Svaret var, att det är beundransvärt! Hen tycket att summan som har nämns i lokal tv på cirka 2 miljoner på en treårsperiod, är värd ännu mer, om man lyckas fånga en ungdom så att den inte hamnar i kriminella gäng.

Slutligen, det här handlar om ungdomarnas fritid. Vad det gäller lagidrotter. Vissa tycker om ishockey, fotboll, handboll, basket, innebandy med flera. Jag känner också till att övriga i föreningar gör en mycket bra och viktig samhällelig insats och arbetar med ungdomar på deras fritid. Många bäckar små...

Slutligen till skribenten – väl mött i ishallen!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa