Bara bra om unga får veta mer om djurhållning

Insändarskribenten har reagerat på ledaren "Djurrättsaktivism snart i skolan" och menar att det bara är bra om elever får ökade kunskaper om förhållanden inom djurhållningen.

Insändare 21 april 2022 05:27
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En kommentar till Daniel Åkermans ledare "Djurrättsaktivism snart i skolan" i VT 12/4. Jag blev väldigt glad över att skolbarnen snart kan få lära sig lite om hur våra djur har det inom djurhållningen, det vill säga: många har det förfärligt!

Det är en väldigt bra idé att upplysa barn och ungdomar om att djuren också har ett värde i sig själva, inte bara för oss människor. Djuren har känslor precis som vi, det är ingen skillnad. Det är en skam hur vi utnyttjar våra medvarelser för vår egen vinning. Vi behöver mer empati, medkänsla med alla levande varelser. Kan man skada ett djur så är det sannolikt att man kan göra likadant med människor. Då lider man av en allvarlig känslostörning och saknar empati. Idag i vår oroliga tid behövs det verkligen mer medkänsla! Det är svårt att förstå att man kan fokusera på och kritisera personer med goda avsikter, när det samtidigt pågår ett krig i vår närhet, var finns proportionerna? Blev djupt bedrövad över ledaren och har svårt att förstå dennes kritik. 

Det är väldigt bra att få en förändring i samhället till det bättre för djurhållningen, det skapar goda värderingar för oss alla. Det sprider sig som "ringar på vattnet", och kan knappast kallas för "samhällsomstörtning". 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa