Var finns proportionerna i klimat- och måsdebatten?

Svar på debattartikeln "Hur bidrar en ny stadsdel till klimatomställningen?" den 16 juli.

Debatt 23 juli 2022 07:19
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En stor eloge till Tjustpartiet för deras viktiga och upplysande inlägg om förslaget att bygga en södra infart vid Gunnebo. Återigen ska naturen skövlas för att prioritera kortsiktiga vinstintressen. 

Hur kan man överhuvudtaget tänka ut något så livsfientligt och destruktivt när jorden närmar sig avgrunden för det den får utstå. Helt ofattbart!

Allting går i en rasande takt, temperaturen skenar, världen brinner, svälten ökar och vattnet sinar. Snart finns det ingen återvändo. 

En kommentar även till diskussionen kring fiskmåsarna i stan. Det är inte måsarna som väljer att flytta in till staden, det är på grund av den döende havsmiljön som människan har orsakat. Fisken har nästan försvunnit och även måsarna måste ha mat för att överleva. För övrigt så är måsarna väldigt ansvarsfulla föräldrar som gör allt för att skydda sina ungar. Det är också bara en kort tid som vi har "nöjet" att se ungarna växa upp innan de flyger iväg och jag känner alltid ett visst vemod när det är dags, eftersom jag har följt dem sedan de låg i boet. Jag hoppas innerligt att det ska gå bra för dem i livet! 

Rikta istället er berättigade ilska på alla dessa flygresor med mänskliga flygfän som dessutom anser sig ha rätt att förgöra klimatet istället för att ondgöra er över oskyldiga måsar som bara försöker överleva. Proportioner, var finns de?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa