S: "Vi vill fortsätta prioritera barn och unga"

Svar på debattartikeln "Hur ska Västervik styras efter valet?" den 30 augusti.

Politik handlar om att prioritera och debattörerna vill prioritera barn och unga i Västerviks kommun, skriver de.

Politik handlar om att prioritera och debattörerna vill prioritera barn och unga i Västerviks kommun, skriver de.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2022-09-04 15:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man läser Daniel Gynnerfeldts (V) insändare där han kritiserar oss socialdemokrater för våra förslag till satsningar på bland annat fritidsgårdar, folkhälsa och föreningar i vår kommun blir vi väldigt fundersamma och bekymrade. 

Är detta frågor som Vänsterpartiet förkastar? Vi Socialdemokrater har varit med och styrt Västerviks kommun under flera mandatperioder och vi har finansierat varenda en av våra satsningar för att utveckla kommunen. Investeringar i förskolor, skolor, trygghetsboenden, särskilda boenden, nya hyresrätter. Till och med en livsmedelsbutik i Ankarsrum för att säkerställa samhällsservicen. Vi har fått tillbaka verksamhet och produktion i den gamla färgfabriken i Gamleby. Listan kan göras väldigt lång. 

Kontentan är att vi har finansierat det hela, och vår kommun fortsätter att utvecklas. Samtliga vallöften som vi gav under valrörelsen 2018 har vi infriat, och får vi fortsatt förtroende så kommer vi att verka för att infria de löften vi gett väljarna under denna valrörelsen också.

Det handlar bland annat om arbetsskor och en bra arbetsmiljö för våra undersköterskor, satsningar på det förebyggande arbetet med våra barn och unga genom nya fritidsgårdar och stärkt fältarverksamhet. Våra skolor ska ge barnen det stöd de behöver och lärarna rätt förutsättningar. Föreningslivet ska stödjas så att de i sin tur kan öka aktivitet i hela kommunen. Vi kommer att söka samarbeten efter valdagen för att försöka få ihop en stabil grund som vill utveckla vår kommun framåt. 

Politik är att vilja, sa en klok person en gång, politik är också att prioritera. Vi socialdemokrater vill och kommer att prioritera barn och ungdomar i Västerviks kommun.