Hur ska Västervik styras efter valet?

Valrörelsen är i full gång, även lokalt, vilket innebär att de flesta partier kommer med olika utspel för att locka väljare till sig. Flera av dessa utspel har dock hittills väckt många frågor.

Hur kommer Västervik att styras efter valet och vilka kommer att samarbeta med vilka? frågar sig skribenten.

Hur kommer Västervik att styras efter valet och vilka kommer att samarbeta med vilka? frågar sig skribenten.

Foto: Filip Gustafsson

Debatt2022-08-30 06:12
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur ska till exempel S finansiera öppnandet av flera fritidsgårdar? Med tanke på att de också spenderar massor av pengar på en södra infart till Västervik, hundratals miljoner ska spenderas på Bökensved med mera. Var kommer alla dessa pengar ifrån?

Ett utspel som jag väntar på är hur M ser att Västervik ska styras efter valet. Kommer M att samarbeta/räkna med stöd av SD, ett parti som Ulf Kristersson för inte mer än tre år sedan lovade att M aldrig skulle samarbeta med, på grund av olika människosyn mellan partierna. Har M lokalt följt M på riksplanet och svängt i denna fråga? Kommer en röst på M i kommunvalet innebära att SD får större inflytande i Västerviks kommun? 

Något som dock är säkert är att Vänsterpartiet kommer att kämpa hårt för att höja lönerna för de sämst betalda i kommunen. Att vissa som är anställda av kommunen eller i dess bolag har löner på över 100 000 kr i månaden medan undersköterskorna till exempel är bland de sämst betalda i landet är något som vi kommer att kämpa hårt för att förändra.