Ingen av Tidöpartiernas ledare utstrålar förtroende

Tidöpartiernas ledare, Ebba Busch (KD), statsminister Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD) samt Johan Pehrson (L) inger inget förtroende, menar skribenten.
Tidöpartiernas ledare, Ebba Busch (KD), statsminister Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD) samt Johan Pehrson (L) inger inget förtroende, menar skribenten.

Svar på ledartexten "Förtroende är bra, resultat är bättre" den 16 september.

Debatt 23 september 2023 06:21
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

VT:s ledarsida slingrar sig som en ål för att hitta en förklaring till att Magdalena Andersson är ohotad på partiledarnas förtroendetopp och att de rödgröna med lätthet skulle segra om valet var idag.

Det är inte enkelt att vara borgerligt sinnad nu. När vi enligt mig och många andra upplever den sämsta regeringen i mannaminne! 

Vi får hjälpa ledarsidan lite.

På individplanet, själva förtroendet, är det enkelt! Ingen av Tidöpartiernas ledare kan sägas utstråla förtroende! 

Nå, hur har vi det med själva resultaten då? Ska vi tro på överbudspolitiken som regeringspartierna evererade under valrörelsen, så är resultaten så där…skulle inte Ulf Kristersson lösa kriminaliteten på 100 dagar? Hur blev det med bensinpriserna? Och energipolitiken finns det en del att säga om. Det hamrades ju in att kärnkraften var den allenarådande lösningen. Det går ju också så där, den lär ju inte vara lönsam...personligen är jag inte glad åt en energikälla som skjuter den olösta slutförvaringen framåt i 100– 000 år.        

Nä, det finns en enkel förklaring, som ständigt bekräftas. Folk ångrar sig! Det var inte så klokt att falla för överbudspolitiken i en svår tid som denna! Det var inte så smart att lämna över makten till ett gäng amatörer! Och förlaget om en angiverilag; där tappade ni nog även ett antal borgerliga offentliganställda!

Så oändligt trött är jag på den ständiga ”skylla-på-S-retoriken! Historien ska vi kunna och lära oss av. Sant är att högern historiskt sett sagt nej till alla reformer som vi nu ser som självklara, till och med den kvinnliga rösträtten. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa