"Göran Nilsson försöker plocka billiga politiska poäng"

Svar på debattartikeln "Arbetsskor ryms svårligen i lönekuvertet" den 1 september.

Debatt 4 september 2022 11:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns några Liberaler som jag fortfarande högaktar, Göran Nilsson är en av några. Inte bara för det arbete som han har gjort och gör inom sin profession som läkare på Överums vårdcentral utan jag uppfattar Göran som en trevlig och klok person med en fin människosyn.

Jag tycker dock att det måste finnas lite anständighet i Liberalernas billiga utspel om Överums vårdcentral och medarbetarnas arbetsmiljö.

Därför har jag som kommunpolitiker försökt att fördjupa mig lite i detta. Det jag vet är att Överums vårdcentral har öppnat under Angelica Katsanidous (S) tid som ordförande i regionstyrelsen, så varför skulle vi Socialdemokrater vilja stänga den? 

Liberalerna profilerade sig hårt i Överum under förra valet för öppnandet av vårdcentralen. Vad har då Liberalerna gjort under sin tid i majoritet i Region Kalmar Län? Hur har ni arbetat? Hur har du använt din plats i regionstyrelsen, Göran Nilsson?

När det gäller arbetsskor så handlar det inte om att ställa det emot högre lön, du förenklar frågan för att plocka enkla politiska poäng. Arbetsskor är en arbetsmiljöfråga och en jämställdhetsfråga. Ställs frågan till byggnadsarbetare, fastighetsskötare eller för den delen militärer om de vill ha högre lön i stället för arbetsskor?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa