Du svarar på något annat än det jag frågar, Örnfjäder!

Svar på debattsvaret "Fortsatt hamnverksamhet behövs i framtiden" den 29 april.

Trots en lång debattväxling om hamnen, anser skribenten att han fortfarande inte fått svar på sina frågor.

Trots en lång debattväxling om hamnen, anser skribenten att han fortfarande inte fått svar på sina frågor.

Foto: Karin Hertz

Debatt2023-05-04 05:14
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Krister Örnfjäder, du har inte besvarat en enda fråga från mig angående breddning och fördjupning av infarten till Västerviks hamn.

  • Vad kostade det? Tydligen 50 miljoner av skattebetalarnas pengar, men svaret kom inte från dig.
  • Jag frågade "har det under 2022 och åren innan dess överhuvudtaget anlöpt något fartyg som inte hade kommit om breddning och fördjupning inte gjorts" (för 50 miljoner av skattebetalarnas pengar). Eftersom du inte svarat antar jag att svaret är nej.

Nu har vi fått veta hur mycket Smålandshamnar AB betalar i nyttjanderättsavgift till Västerviks kommun (242 754kr /mån). Då uppkommer ju naturligtvis en ny fråga: Hur mycket lägre hade avgiften blivit om INTE Västerviks kommun hade breddat och fördjupat inloppet för 50 miljoner? (förmodligen inte en krona lägre).

Krister Örnfjäder försöker vända det till en fråga om hamnen och hamnverksamhetens vara eller inte vara. Självklart ska hamnverksamheten fortsätta, frågan handlade om skattebetalarnas 50 miljoner var en bra investering? Nu har det gått 13 år, ska det dröja ytterligare 13 år innan vi får ett svar?

Slutligen vill jag bara komma med en kommentar angående Smålandshamnars aktieutdelning: Hultsfreds kommun får (för sitt fyraprocentiga innehav) cirka 240 000 kr i utdelning i år utan att ha behövt kasta en enda krona i sjön!