Det handlar inte om att straffa folket!

Att avstå från att släppa ut växthusgaser handlar inte om att straffa folket, utan det handlar om att rädda folket från att straffas av klimatet, skriver debattören.
Att avstå från att släppa ut växthusgaser handlar inte om att straffa folket, utan det handlar om att rädda folket från att straffas av klimatet, skriver debattören.

Debatt 7 november 2021 17:33
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på debattartikeln "Att straffa folket är helt fel väg att gå" den 4 november och slutreplik från Jan-Gunnar Johansson.

Tyvärr verkar inte Anneli Jakobsson ha läst det jag skrev i mitt svar till hennes artikel, eller hon kanske inte vill förstå vad det hela handlar om. 

För det första så beror inte de höjda drivmedelspriserna på att regeringen har höjt dem för att minska utsläppen av växthusgaser. De som höjt priserna är bensinbolagen och länderna som pumpar upp oljan ur jorden och är en följd av den nedgång av ekonomin som orsakades av pandemin. 

För det andra så handlar det inte heller om att föräldrar inte ska kunna skjutsa sina barn till skolan på grund av att som hon skriver, ”nu ska det svida i skinnet för klimatets skull”. 

För det tredje så ska Anneli Jakobsson inte behöva avstå från att gå på krogen för att rädda klimatet, eller att hennes gamla mormor inte längre kan spela bingolotto på söndagarna bara för att det skulle förstöra klimatet. 

Det viset hon skriver på är rena rama konspirationsteorierna eftersom hon anser att det inte finns några hot mot klimatet. I stället undrar hon, ”Vad ska vi då avstå från”? 

Det framgår tydligt av det jag skrev i mitt svar vad alla måste avstå från, alla länder måste avstå från att släppa ut växthusgaser som ökar den globala uppvärmningen! Hur detta ska gå till försöker jordens ledande regeringar att komma överens om på FN:s klimatmöte i Glasgow.

Så det handlar inte om att straffa folket, utan det handlar om att rädda folket från att straffas av klimatet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa