I en öppen förstaperiod var det gästerna som nätade först. Tidigare stortalangen Viktor Crus-Rydberg överlistade Adam Váy, som var en av tolv debutanter i VIK-laget, med en styrning.

VIK:s replik lät dock inte vänta på sig. I power play kom VIK i ett flygande anfall och pucken gick som på ett snöre via Erik Nyström och Oskar Pettersson innan Peter Krieger vidarebefordrade in pucken i nät. Innan perioden var slut hade ett mål till fallit. VIK-bekantingen Albin Storm fick fritt läge och satte ledningsmålet efter 15:22. Perioden var stundtals väldigt underhållande med chanser i båda ändar.

Den andra perioden bjöd inte på några mål, trots att VIK spelade i numerärt överläge vid tre tillfällen. De chanser man skapade var lätträknade och Kalmar stack till och med upp och hotade vid ett par tillfällen. Perioden i sin helhet var ganska rörig och felbesluten duggade tätt.

Artikelbild

VIK ökade farten något i den tredje, utan att för den delen sätta något massivt tryck. Men i en omställning – igen – small det. Oskar Pettersson trädde fram pucken till Peter Krieger som utjämnade till 2–2 efter 07:25. Ett vackert mål. Formationen med just Krieger, Pettersson och Nyström var aktiva under hela matchen.

Andra halvan av tredje perioden böljade fram och tillbaka och i en stökig sekvens där ena domaren hade höjt armen för en Kalmar-utvisning höll sig lagkaptenen för dagen, Niklas Folin, framme och rakade in en retur fram till 3–2. Då hade vi 14:10 på matchuret. Kort efter målet fick gästerna en gyllene kvitteringschans sedan Rob Bordson missat en passning, men Váy hann över i förflyttningen. När Erik Aterius för andra gången i matchen ådrog sig en utvisning i offensiv zon efter 16:34 och sedan Kim Johansson visades ut för slashing 32 sekunder senare fick Kalmar verkligen ett gynnsamt tillfälle att utjämna. Och det gjorde man efter 18:29. Kim Runermark vandrade in och sköt mothårs, över Váys vänstra axel. Matchens sista utvisning tillföll Kalmar efter 18:43. Man spelade power play i cirka 50 sekunder och det räckte. Oskar Pettersson fick en läcker passning av – just det – Krieger, och lyfte in segerpucken efter 19:38.