VIK värvar talang från SHL

Adrian Elefalk, 19, är Västerviks IK:s första tillskott på forwardssidan till nästa säsong.

10 april 2019 15:13

Västerviks IK har kontrakterat 19-årige forwarden Adrian Elefalk för spel i HockeyAllsvenskan säsongen 2019-20. Adrian har Ekerö utanför Stockholm som moderklubb och han har även spelat juniorhockey i Brynäs, AIK och i Topeka Roadrunners i amerikanska juniorligan NAHL.

– Adrian är lite av en ”late-bloomer” som tagit sin egen väg fram till SHL-spel den senaste vintern. Som spelare är han allround och kan nyttjas i många olika spelformer. Hans främsta egenskap tycker jag att skottet är, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Georgsson fortsätter:

– Vi är glada att Adrian vill fortsätta sin utveckling hos oss i Västerviks IK.

Under den gångna säsongen fanns Elefalk med i Brynäs SHL-uppställning i 13 matcher, med ett mål och två assist som facit. Parallellt spelade han med framgång i klubbens J20-lag, där blev det 26 poäng (15+11) på 31 matcher. Säsongen innan spenderades i Topeka Roadrunners, för vilka den högerfattade Elefalk gjorde fem poäng på 34 matcher. Adrian Elefalk är född i juni 1999 och mäter 181 centimeter och väger, enligt EliteProspects, 86 kilo. Han gjorde faktiskt en seniorsäsong redan som sextonåring då han i moderklubben Ekerö pangade in 21 mål och 11 assist på 30 matcher – i division fyra. Han har också 18 division två-matcher med Göta/Traneberg på sin meritlista.

Elefalks signatur gör att VIK:s lagbygge i dagsläget omfattar Victor Öhman, forward, Henrik Malmström, back, Erik Ullman, back, Kim Johansson, back, Niklas Folin, back, Jacob Bjerselius, center, Ken Jäger, forward, Victor Wänghult, forward, Samuel Ward, målvakt och Adrian Elefalk, forward.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman