VIK värvar dansk

Västerviks IK har gjort klart med sitt andra nyförvärv. Från samma lag som Olle Liss, Aalborg Pirates, hämtas dansken Nicolai Meyer.

24 april 2016 15:13

Olle Liss var tvåa i Aalborgs interna poängliga den gångna säsongen med 54 poäng på 45 matcher.

Vem som toppade samma lista?

Nicolai Meyer – på sylvassa 73 poäng på 45 matcher.

– Nicolai har bra storlek och är en spelskicklig poängspelare som vi hoppas få nytta av i flera spelformer, inte minst i power play, säger VIK-sportchefen Tomas Lind.

– Att göra 73 poäng i ett lag som kom tredje sist i danska ligan är starkt. Han spelade ihop med Olle Liss och de gjorde det riktigt bra tillsammans.

22-årige Meyer gjorde två säsonger som junior i Malmö Redhawks. Förutom det har han tillbringat sin hockeykarriär på de danska öarna. Närmast bakom sig har han fyra raka säsonger i den danska högstaligan, där den senaste alltså var bländande poängmässigt.

När VT-Sporten får tag på Nicolai Meyer är han på väg hem från en samling där han deltagit i två landskamper med Danmark. Han ser fram emot att få spela i ett svenskt seniorlag.

– Jag ville verkligen till Allsvenskan och har jobbat hårt i Danmark för att få den här chansen, säger Nicolai Meyer.

– Det fanns intresse från ett par klubbar, men Västervik kändes bäst. De visade väldigt stort intresse och det blir en spännande utmaning att komma till en klubb som är nykomling i Allsvenskan. Jag hoppas att jag får stort förtroende och att jag kan förvalta det och utvecklas ännu mer, säger Meyer.

Vad säger du om din säsong med Aalborg, ditt poängfacit går ju inte av för hackor?

– Jag är nöjd, så klart. Jag och Olle Liss hittade ett bra samarbete från början och har jobbat hårt i varje match. Det är flutit på bra hela vägen.

Att Olle skrev på för VIK innan dig, underlättade det ditt val också?

– Ja, men lite så är det. Jag och Olle är väldigt goda vänner utanför isen och har kul tillsammans. Vi sa lite på skoj att vi borde skriva på för samma allsvenska lag. Nu blev det ju så, och det är bara kul.

Hur tror du den danska ligan står sig jämfört med Hockeyallsvenskan?

– Allsvenskan är ju bättre, men hur mycket återstår att se. Jag har bara gjort två matcher i Allsvenskan, och då blev det bara något byte (när Nicolai var junior i Malmös organisation och fick vara med 2011/2012). Framför allt tempot kommer vara högre, men jag känner mig redo för det här steget och ska träna hårt hela sommaren för att komma så väl förberedd som möjligt.

Nicolai Meyer blir Västerviks IK förste danska spelare genom tiderna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!