LÄS MER: Därför tvingades forwarden bryta

LÄS MER: Betyg: Han var bäst mot SSK

Med sitt andra mål för säsongen tog Folin vid där en annan back, Niklas Enberg, lämnade. Enberg gav VIK ledningen med ett pangskott och Folin tryckte in 2–0 från blålinjen. Precis som förra gången Folin gjorde mål var det mot Södertälje.

– Det känns som att jag har varit nära innan men det har inte gått min väg...det har varit stolpen och sådär, så det var skönt att den trillade in, säger Folin.

Berätta om målet.

– "Jensa" (Holmström) vinner tekningen klockrent bak och jag bara tittar ner på pucken och försöker träffa mål. Vi har gott om spelare framför så jag tror inte han såg mycket alls.

Förutom att kliva in i målprotokollet var det med fysik Folin lät sig märkas mot Södertälje. Han välte SSK:s Emil Bejmo rejält vid ett tillfälle, stjärnan Nikolai Meyer vid ett annat.

– Det är en del av mitt spel att spela fysiskt. Visst, de har några duktiga spelare som man kanske ska gå lite extra på men finns det läge så går jag gärna på kropp.

Kim Johansson fyllde på till 3–0 och Ken Jäger till 4–0 innan nämnde Meyer reducerade. Men det här var VIK:s match från början till slut.

– Vi gör en fantastiskt bra match överlag. Vi får en väldigt bra start, skönt att ha en sånhär match och studsa tillbaka efter en lite sämre match mot Hästen senast.

Och tre backar gjorde mål.

– Kul att vi får bidra lite framåt också, det var några riktiga baljor dom gjorde, Kim och Niklas.

Segern placerar VIK blott två poäng bakom Södertälje som i skrivande stund innehar åttondeplatsen. Niklas Folin summerar det väl.

– Det är väldigt kul att spela hockey i VIK just nu.