VIK-målvakten helt klar

Västerviks IK har gjort klart med målvakten Ludvig Engsund. "En viktig post för oss", säger Tomas Lind.

3 maj 2016 08:40

Förra veckan var parterna muntligt överens. Nu sitter underskriften på kontraktet. Ludvig Engsund följer med VIK upp till Hockeyallsvenskan och gör sin fjärde säsong i klubben.

– Engsund är också en av de spelarna som har kämpat som bara den för att ta sig till allsvenskan. Han har varit back-up i moderklubben IK Oskarshamn ett gäng gånger, och nu får han äntligen vara med på riktigt i ett allsvenskt lag. Det är roligt för "Ludde" och kul för oss som vet vad vi får. Han är en bra kille på alla sätt och vis, och har varit med på resan länge, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

Engsund själv säger så här:

– Härligt. Det är det här jag har krigat för under hela tiden jag har varit här, och att få ta steget upp med VIK som jag har spelat hela min seniorkarriär i än så länge känns fantastiskt.

Vad tror du om kommande säsong?

– Vi har några tunga tapp på spelare som jag hade hoppats skulle stanna och som säkert hade varit toppspelare även i allsvenskan, men jag tycker att det ser bra ut med de spelarna som har förlängt och kommit till. Lite spets på det, och att vi får ihop gruppen så tror jag att vi kan få ihop ett bra lag. Tingsryd behöll de flesta av sina spelare när de gick upp förra året och de spelade allsvensk final i år. Det är en inspirerande uppgift vi har framför oss. Det gäller att alla steppar upp. Jag själv är beredd att kriga hårt för att få speltid, svarar Ludvig Engsund som avstod måndagens första försäsongsträning på grund av magsjuka.

Förutom Engsund, och när läget ser ut som det gör för höftskadade Henrik Hjerpe, är jakten i full gång på ytterligare en målvakt.

– Det är svårt med målvakter. Vi har fått ett par nej, och vi har också fått förslag, men de ska vara bra och passa in också. Det är en viktig post för oss, menar Lind.

Kommer ni att ha två eller tre målvakter i er allsvenska trupp?

– Två.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage