I samband med måndagens hemmamatch i Hockeyallsvenskan mot IF Björklöven bjöd Västerviks IK på fri entré.

Målsättningen inför var att VIK skulle sätta nytt rekord för VIK-Kronan med att få ihop minst 250 kronor per åskådare och en publiksiffra över 2 000 åskådare.

Både målen uppfylldes eftersom det blev nytt rekord i antalet skänkta enkronor, hela 262 kronor, och en publiksiffra på 2 123 åskådare. Säsongens klart bästa publiksiffra och nytt rekord när det gäller VIK-Kronan. Det tidigare rekordet låg på runt 225 kronor.

Artikelbild

| VIK:s ordförande är nöjd med vad VIK-Kronan inbringade i pengar och hur många åskådare som kom.

Det betyder att det genererade 556 226 kronor till klubben i entréer tack vare välvilliga sponsorer och privatpersoner.

– Vi är absolut jättenöjda med publiksiffran och att vi slog nytt rekord i antalet VIK-kronor, säger VIK:s ordförande Per Embretsen.

– Det är en viktig gest från vår sida att vi kan bjuda publiken på fri entré samt att de fick gratis korv.

Förutom att det var säsongens bästa publiksiffra så var det fullt på Hyllan, 110 personer, och i princip alla sittplatsbiljetter var slutsålda.

– Det är bra med tanke att det var en måndagsmatch som inte brukar var den bästa publikdagen. Eftersom vi har sex hemmamatcher i februari tyckte vi denna match passade bra att bjuda på fri entré.

De drygt 550 000 kronor som VIK-Kronan inbringade i entréer är ett välkommet ekonomiskt tillskott för klubben.

Hur är det ekonomiska läget?

– Det är ansträngt och det finns hål att stoppa pengarna i. Vi gör allt för att få ordning på ekonomin och vi har vidtagit åtgärder för att lösa detta. Bland annat genom att sälja av spelare, svarar Per.

Spelarna som VIK har släppt under säsongen är i tur och ordning Gabriel Desjardins, Trevor Mingoia och Kevin Schulze.

– Med tanke på att de är tre transatlanter så har de självklart varit en stor lönekostnad för oss.

För Kevin och Gabriel fick VIK ingen ersättning från deras nya klubbar, men när det gäller Trevor så fick man en ersättning från Rögle.

Enligt uppgift ska ni ha fått 250 000 kronor för Trevor, stämmer detta?

– Det har jag ingen kommentar till. Jag kan bekräfta att vi har fått ersättning, men hur mycket vet jag inte, svarar Per.

Kevin Schulze är i Sverige på så kallat artistkontrakt, det vill säga 15 procent i skatt. Om Kevin blir kvar i Sverige längre än 183 dagar så blir det full skatt på hans totala inkomst.

– Leksand har tagit över hans kontrakt rakt av och har ansvar för detta. Vi kommer inte kunna bli drabbade om Kevin stannar längre än 183 dagar, säger Per Embretsen, som vill tacka alla sponsorer och privatpersoner som gjorde VIK-Kronan till en publik- och ekonomisk succé.

vik