VIK-hjälten möter sina gamla kompisar

När Västerviks IK gästar Björklöven på onsdagskvällen finns en gammal VIK-hjälte i motståndarlaget.

27 september 2016 15:37

Linus Boström kom till VIK från Björklöven inför allettan säsongen 14/15. Totalt blev det 27 matcher, åtta mål och fem assist i VIK-tröjan där ett av målen fick taket i Plivit Trade-hallen att lyfta. Det var den 8 mars när Boström skickade in det avgörande målet i förlängningen av den tredje playoffmatchen mot Troja/Ljungby och tog VIK till allsvenskt kval för första gången.

Efter det gjorde han tio matcher i Enköping innan han lade karriären på is och fokuserade på studierna i Umeå.

Nu har han plockat fram skridskorna igen.

– Jag har varit på is sen augusti och tränat med bland annat division 1-laget Teg. Jag bröt ju med Björklöven innan jag kom till Västervik på grund av ett diskbråck i ryggen och var inte helt fräsch i VIK heller. Men nu har jag haft tid att bygga upp kroppen för en comeback, berättar Boström som är spelklar till matchen mot VIK.

– Björklöven har lite skador och hörde av sig och frågade om jag var sugen, på den vägen är det.

Boström har tidigare spenderat sex säsonger i Björklöven där han var assisterande lagkapten i fyra år och var med och sköt upp laget till allsvenskan. Om lagets inledning av serien säger han så här:

– De har haft lite problem att stänga till bakåt, det har varit mycket mål åt båda håll.

Vad säger du om att möta VIK?

– Skitkul och speciellt så klart, jag har många kompisar kvar i laget. De har bra energi i ryggen, det är en imponerande start från dem. Riktigt kul att de lyckades knyta ihop det och gå upp till allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage