– Det bästa beslut jag tagit i min karriär, utan tvekan, säger Emil Alba medan han förbereder sig för kommande säsongen.

Resonemanget bakom flytten gick som så att en större roll med mer offensivt utrymme och ansvar lockade. Det fann han i Västervik. En skada ställde till det lite och han missade också några matcher på grund av en avstängning men på det stora hela var det en framgångsrik säsong. Till den här säsongen vet Emil Alba vad han vill göra ännu bättre.

– Hålla en högre nivå i fler matcher. Jag gjorde en del mål i början, sen gjorde jag inga alls, sen gjorde jag några till. Jag vill bli jämnare helt enkelt, vara lite mer aktiv och på alla sätt jag kan hjälpa laget att vinna matcher, förklarar Alba.

Artikelbild

| Premiär-depp mot Almtuna ifjol – kan VIK börja piggare i år?

Hur blir man jämnare?

– Det gäller att nöta på och inte fundera så mycket om pucken inte vill in, utan bara jobba vidare. Jag har jobbar mycket på mitt skott.

VIK-laget är strukturerat på ett sätt snarlikt det som ifjol gick till slutspel. Erfarenheten från fjolåret har Alba och hans lagkamrater med sig in i denna.

– Absolut. Jag tycker att laget vi har i år ser spännande ut och det ska bli kul att se vad vi kan uträtta.

Artikelbild

| Alba under Modotiden. Här jublar han med en annan VIK-bekanting: Tim Wahlgren.

Under sin första säsong i VIK utvecklades redan tidigt en kärlek mellan Emil Alba och supportergruppen Röblåa Fans. Emil har positiva ord att säga om lagets hejaklack.

– Jag älskar dom, dom står där och krigar på i varje match, det är riktigt härligt att höra hur dom håller på, säger Alba.