Två mål i numerärt underläge när VIK föll

Med två mål på mindre än en minut - i boxplay - vände Timrå på matchen mot VIK. Gästerna vann till slut med 4-1.

VIK förlorade mot Timrå i enkronasmatchen på fredagskvällen.

Ishockey2019-11-15 20:12

Ja, att det går fort i ishockey är inget nytt. Det fick VIK, dessvärre, erfara i den första perioden. Man hade en 1–0-ledning, power play och momentum. Då tog domaren en extra koll på en situation vid VIK-keepern Samuel Ward och kunde konstatera att pucken var över linjen. Kvitterat. Och inte nog med det: Mindre än en minut senare, under samma utvisning, skrinnade Sebastian Ohlsson ifrån samtliga och lyfte in 1–2. Då spelade VIK:s stundtals fina spel och hårda jobb, kryddat med Darren Nowicks ledningsmål som kom i power play, mindre roll. Gästerna ledde efter 20 minuters spel.

Ett måls underläge blev tre måls underläge i den andra perioden. Något ologiskt sett till hur matchen var, men det är ju så det funkar. VIK började bäst igen men Timrå tog vara på en lite oaktsam VIK-utvisning och satte trean efter 4:20. När VIK sedermera tog över och började trycka på för en reducering kontrade Ohlsson in sitt andra i matchen. VIK spelade långa stunder bra men släppte otajmade mål samtidigt som man inte förvaltade sina chanser.

VIK behövde ett tidigt mål i tredje men trots ett tidigt PP fick man inte hål på en bra Victor Brattström i Timrås mål. Periodens mittersta minuter rann förbi utan att något häpnadsväckande hände. VIK fick ett power play till strax efter mittpunkten, som en sista chans. Inte heller den gången lyckades man trä in en puck. Timrå spelade klokt av återstoden av matchen och vann till slut bekvämt.

Västervik-Timrå 1-4

Första perioden: 1–0 (07:44) Darren Nowick (Dan Pettersson, Peter Krieger) spel 5 mot 4, 1–1 (17:48) Morten Madsen (Sebastian Ohlsson, Albin Carlson)  spel 4 mot 5, 1–2 (18:35) Sebastian Ohlsson (Morten Madsen) spel 4 mot 5.

Andra perioden: 1–3 (4:20) Sebastian Hartmann (Jonathan Dahlén, Filip Westerlund) spel 5 mot 4, 1–4 (13:25) Sebastian Ohlsson (Albin Lundin, Tobias Lindberg)

Skott: 27– 34 (8–13, 12–13, 7–8)

Utvisningar: VIK 3x2 min, TIK 5x2.