Styrelsen har fortsatt förtroende

I VIK:s värdegrund står det att klubben tar avstånd från våld. Som det ser ut nu kommer deras ordförande att sitta kvar. "Vi känner att vi har förtroende för Per."

4 oktober 2019 17:30

Under torsdagen dömdes Västerviks IK:s ordförande, Per Embretsen, för misshandel efter en utekväll i Västervik förra året. Torbjörn Frisk sitter i VIK:s valberedning.

– Vi känner att vi har förtroende för Per och frågan har inte kommit upp då ingen önskar något annat. Vi har pratat med Per och har förtroende för honom, säger han.

Hur ser ni i valberedningen på händelsen?

– Jag vill inte uttala mig något överhuvudtaget om det egenligen. Det är väl aldrig bra, men vi alla gör misstag. Det är som han säger själv, det är bara att gå vidare.

I klubben finns ungefär 200 aktiva barn och ungdomar som tränar varje vecka. Fredrik Ohlsson är ungdoms- och junioransvarig i VIK.

– Vi har en värdegrund som vi jobbar efter med våra spelare och ledare och som vi håller oss till. Men jag vill inte uttala mig om någon riktning i enskilda fall så här spontant. Självklart tar vi avstånd från allt som har med våld och alkohol att göra.

Anser du att han kan sitta kvar som ordförande?

– Jag vill inte kommentera de frågorna så här spontant.

Vi ringer upp Per Embretsen under fredagseftermiddagen.

Hur ser du på att ni har en värdegrund i klubben gällande alkohol och våld och så händer det här?

– Det här var min privatsak och hände inte i yrket.

Har du pratat med övriga i styrelsen efter domen?

– Ja.

Och hur går snacket?

– De är i full uppbackning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson