När VT-sporten får tag på Lind sitter han i bilen på väg hem från Arlanda efter att ha plockat upp VIK:s senaste nyförvärv Mitch Wahl.

– Han är en väldigt bra spetsspelare som vi hoppas ska leverera åt oss givetvis. Vi trodde inte att vi hade någon möjlighet att få honom, men något bra måste vi ha gjort, säger Lind vars stab har fullt upp med allt pappersarbete.

– Migrationsverket sa att det kan ta 7–10 arbetsdagar att få alla papper klara, men vi hoppas att vi kan skynda på det lite så att han blir spelklar så snart som möjligt.

Eftersom en spelare av Wahls kaliber inte är direkt billig, kommer någon annan spelare i laget att få gå?

– Det där får du ta med Mattias Karlin (huvudtränare), men eftersom varken Conny Strömberg eller Dan Pettersson är med på grund av skador behöver vi en bred trupp, det är en lång säsong med många matcher.

Ni har pratat om att det är en back ni söker hela tiden, har de pengarna lagts på Wahl istället?

– Nej, nu när Anssi Salmela är klar för Linköping hoppas vi lite på ett backlån därifrån, dessutom har vi Calle Krantz nu också. Nej, vi har hållit oss inom ramarna och ska klara av det här, menar Lind.

Amerikanske Mitch Wahl är mycket nöjd med sitt val av klubb.

– Det här är en bra möjlighet för mig. Västervik är ett bra lag som har startat bra i allsvenskan och jag hoppas att jag kan ansluta mig till den succén. Jag är glad och exalterad över att vara här.

Det var, enligt rykten, många klubbar som var efter dig, varför föll valet på Västervik?

– Jag har fått den frågan av en del, men min agent har gjort ett bra jobb och sett över mina valmöjligheter. Västervik är ett offensivt lag där jag kan passa in bra med min typ av hockey.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag producerar offensivt och har höga förväntningar på mig själv. Det gick bra i Oskarshamn förra säsongen och jag hoppas att det ska gå minst lika bra igen. Mitt mål är i alla fall att hjälpa till offensivt så mycket som det går.

Vad vet du om VIK?

– Inte mycket faktiskt, förutom att jag känner till ett par spelare där. Victor Öhman (11) kom jag riktigt nära när vi spelade tillsammans förra säsongen, och jag känner även den andra Victor Öhman (26) och Ludvig Engsund lite grann. Det ska bli kul att komma till Västervik och börja träna, och förhoppningsvis blir jag matchklar snart. Jag är redo, säger Mitch Wahl.