Spekulationer: Karlin till Modo

VIK har ännu ingen spelare under kontrakt över nästa säsong. Sportchefen Tomas Lind är dock inte orolig över det eller att tränaren Mattias Karlin ska lämna för Modo.

20 februari 2017 16:00

Krisande Modo, som riskerar att åka ur Hockeyallsvenskan, sparkade häromdagen huvudtränaren Andreas Johansson. Tills vidare leds laget av förre assisterande tränaren Pär Styf och J20-tränaren Mikael Sundell.

Mattias Karlin har Modo som moderklubb, och spekulationer dök upp kring att Modo skulle försöka få succétränaren och Örnsköldsvikssonen Karlin till sig inför nästa säsong.

Tomas Lind tror dock inte att Karlin kommer att avlägsna sig.

– Jag vet hur vårt avtal ser ut och Mattias har kontrakt med oss över nästa säsong. Han har en klausul som gör att han kan lämna oss, men det gäller bara om SHL-lag vill ha honom, säger Tomas Lind.

– Jag förstår om Mattias någon gång vill och kommer att stå i Modos bås. Men det är en stor börda och han är ung och behöver inte jäkta. Han har redan gjort sig ett väldigt bra tränarnamn och har framtiden för sig, säger Lind.

– Men visst, om Mattias verkligen vill lämna oss får vi ta en diskussion. Jag har dock stort förtroende för honom och tror och hoppas att han vill göra minst en säsong till med VIK i Hockeyallsvenskan och fortsätta det fina arbete han har gjort. Det känns långsökt att han skulle lämna.

På spelarfronten har VIK inte kontrakt med någon spelare över 2017/2018. Tomas Lind stressar inte upp sig för detta, utan berättar att det är ett tämligen väntat scenario.

– Jag har haft samtal med de flesta spelarna i laget. Men något konkret förslag till spelarna blir det inte den här veckan, det blir dialog med agenten i stället, jag vill att spelarna ska fokusera fullt ut på de viktiga matcher som ska spelas, säger Tomas Lind.

– Men jag och Karlin har en plan över hur vi vill bygga laget. Och när vi väl har gett ett kontraktsförslag ska det inte vara någon långbänk. Om en spelare får ett förslag i mars, tänker vi inte vänta till juni för ett besked. I så fall går vi på ett annat spår, säger Lind.

Tomas Lind säger sig gärna behålla en majoritet av laget som har överraskat hela Hockeysverige denna säsong.

– Kan vi behålla en stor del i stället för att ta in 12–13 nya spelare vore det jättebra. Det är ambitionen. Sedan kommer vi säkert att tappa någon toppspelare, det är bara att inse. Då får vi hoppas att någon annan blommar ut, säger han.

– Vi är en liten klubb i sammanhanget och har verkligen inte den största plånboken. Men vi gör allt vi kan för att ge spelarna här bästa möjliga förutsättningar. Här vet spelarna vad de får, säger Lind.

– Och det verkar som att vi har hittat ett bra koncept. Det såg vi inte minst den här säsongen när spelare lämnade för att sedan komma tillbaka hit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis