Så tar sig VIK vidare till slutspel

Tio matcher återstår av den allsvenska säsongen och Västerviks IK är i något mellanläge i tabellen. Sporten har kikat på de avslutande matcherna, historiken och kommit fram till vad som krävs för att laget ska ta sig till topp åtta.

4 februari 2019 18:30

LÄS MER: Efter kaosmatchen: "Måste vara nöjd"

Lite mer fakta, som vid en första anblick såklart ser ut som en stor fördel för VIK: av de tio kvarvarande matcherna är sju på hemmaplan. Schemat ser ut som följer: Vita Hästen borta, Södertälje hemma, Björklöven hemma, Oskarshamn borta, Pantern hemma, Tingsryd hemma, Oskarshamn hemma, Almtuna hemma, Tingsryd borta, Hästen hemma. Varje poäng blir såklart supertung i det här skedet och schemat kan bli avgörande. De bortamatcher som är kvar är så nära nästgårds det går att komma. Bortsett från dubbelmötet med IKO är det lag i samma region av tabellen och hemmamatcher mot de två lag som ligger närmast över i tabellen (Löven och SSK). Visserligen kommer de poängtörstande bottenlagen till PTH med en destruktiv matchplan som kan tvinga VIK att gå lite mer för det, men det har Mattias Karlin sannolikt en plan för.

LÄS MER: De stannar i VIK – de lämnar

Hur går det då? Jo, VIK snubblar sig vidare via följande resultatrad:

Hästen borta 1p, Södertälje hemma 1p, Björklöven hemma 3p, Oskarshamn borta 0p, Pantern hemma 3p, Tingsryd hemma 3p, Oskarshamn hemma 1p, Almtuna hemma 3p, Tingsryd borta 1p, Hästen hemma 2p. Det är 18 poäng och VIK hamnar på 74 poäng. Lätt som en plätt. Nej då, riktigt så enkelt är det såklart inte. Det kanske ser ut som att det är luft både upp och ner men med trepoängssystemet går det undan åt båda håll. Så håll i hatten och njut av underhållningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman