Det gick inte alltid smärtfritt, klockrent och som på räls. Men trots 4–1-torsken i Uppsala finns det glädjeämnen för VIK att konservera inför morgondagens chans till revansch: AIK hemma.

Emil Kruse visade med besked att han är en målvakt att räkna med. Den aggressiva spelstilen och matchvinnarmentaliteten har satt ordentliga käppar i Viktor Östlunds förstekeeper-hjul.

LÄS MER: Så var matchen.

På backsidan imponerade Kevin Schulze och visade med besked vilken injektion han blir för backsidan. Hans finurliga konstruktivitet och vilja att hoppa med i anfallen kommer att göra skillnad över tid.

Framåt fanns många glädjeämnen – vi kommer till dem snart – men Kellen Jones imponerade inte igår heller. Kanadensaren spelade visserligen upp sig i den tredje perioden men Karlin kan inte hålla honom i en så tongivande roll länge till.

LÄS MER: Våra topp tre-betyg.

Däremot imponerade såväl Darren Nowick som Trevor Mingoia och VIK får verkligen hoppas att de fortsätter trots att utdelningen lyste med sin frånvaro igår. Antalet chanser de skapade gick knappt att räkna på två händer. Däremot höjer jag ett litet frågetecken för Andreas Frisk som ensam back i första PP-enheten. När får Emil Wahlberg chansen?