Pettersson avgjorde i slutsekunderna

Säsongen 2019/20 är officiellt igång för Västerviks IK. Och man inledde med att – i en svängig historia – besegra Kalmar med 4–3. Matchvinnare: Oskar Pettersson, ny från Modo.

14 augusti 2019 21:39

20-åringen, med Svedjeholmens IF som moderklubb, lämnade inför säsongen Modo för seriekonkurrenten VIK, med ambitioner om att få en mer offensiv roll. I säsongsöppningen mot Kalmar fick han förtroendet i en kedja med två andra nyförvärv i form av Erik Nyström och Peter Krieger. Resultatet: tre mål framåt för formationen, och 1+2 för Pettersson.

– Ja, det funkade bra för oss, hoppas att vi får fortsätta, säger matchvinnaren kort efter slutsignalen.

Han låg bakom båda Kriegers mål (fram till 1–1 och 2–2) och med bara 22 sekunder kvar på matchuret lyfte han själv in segerpucken – framspelad av just Krieger.

– Jag hade hela målet öppet där så det var bara att lägga in den, säger Pettersson ödmjukt.

De drygt 500 VIK-fansen som tagit sig till Plivit Arena slets mellan hopp och förtvivlan under slutminuterna. Två VIK-utvisningar inom loppet av en halvminut gav gästerna chansen i fem mot tre. Som man tog och kvitterade till 3–3 med ungefär 1:30 kvar. Matchen gick mot oavgjort och förlängning när Pettersson alltså satte fyran.

– Det är alltid skönt att vinna direkt och få självförtroendet. Det var en okej match från oss, första perioden var sådär, man kan säga att det kändes att det var första perioden i första matchen då. Men det släppte efterhand och alla jobbade hårt under hela matchen, säger Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman