Ny streckmatch för VIK i kväll

I kväll spelar VIK något så ovanligt som en måndagsmatch. Och det är ånyo en viktig match kring slutspelsstrecket.

11 februari 2019 07:00

LÄS MER: Jäger i hetluften: "Blev förbannad"

LÄS MER: Johansson: "Hoppas de känner flåset"

Ett haltande Björklöven på andra sidan. Umeå-laget är inne i en negativ trend och kommer till Västervik med tre raka förluster i bagaget. Björklöven har under dessa tre matcher en målskillnad på 4–15. Men: varje match är en unik historia. Det är åtminstone så VIK-tränaren Mattias Karlin tar sig an matchen.

– Ja, det är en ny match, även för oss. Den enda likheten mellan SSK och Löven är att de ligger runt oss i tabellen men de spelar på väldigt olika sätt.

Medan SSK är ett mer kreativt och spetsigt lag är Björklövens fysik och noggrannhet det VIK måste hålla koll på i kväll.

– Vi måste visa att vi kan tävla med dem på deras styrkor, fysiken och det grundläggande, ABC, samtidigt som vi plockar fram våra styrkor, menar Karlin.

Som dock vill ta med sig lägstanivån från insatsen mot SSK in i måndagens match.

– Våra dippar kom såklart, det gör de varje match, men de var korta och inte så grova.

Victor Öhmans frånfälle betyder att Karlin har elva forwards att spela med. Emil Alba avtjänar i kväll sin tredje och sista match på avstängningen.

– Förmodligen gör vi som i lördags att Bjerselius och Pierre Gustavsson fyller upp i fjärde för att hålla det så intakt som möjligt.

Avståndet upp till åttondeplacerade SSK är två poäng och ner till Almtuna under strecket är det tio. Men Karlin menar att man i VIK undviker att prata om poängmål.

– Vi undviker allt sånt, både uppåt och nedåt. Vi jobbar bara en match i taget, att vi vill ta poäng och helst tre varje gång, så får vi summera lite senare, men vi har satt oss i en bra sits. Håller vi det här avståndet några matcher till kan vi släppa den nedre striden.

Kvällens match i PTH är vårens "VIK-kronan" och Karlin hoppas och tror att det blir drag i hallen.

– Det vore riktigt kul om vi kunde nå 2000, det tror jag det kan bli också eftersom det serveras gratis korv, skrattar VIK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman