Ny spelare till VIK

Västerviks IK tar in forwarden Albin Storm från Växjö Lakers som ersättare för Alexander Pettersson som lämnat laget.

7 november 2016 14:34

– Han ska träna med oss i dag och i morgon förmiddag och sen åka med och spela borta mot Mora, berättar VIK:s sportchef Tomas Lind som hämtade upp Storm på tågstationen på måndagseftermiddagen.

– Han är en energispelare precis som Alex, och tanken är att han ska gå in i fjärdelinan som funkat så bra tidigare, menar Lind.

19-årige Albin Storm har en juniordispens där han kan gå emellan VIK och Växjös J20-lag.

– Han är på gränsen till J20-landslaget och Växjö vill se honom på allsvensk nivå då han inte får spela så mycket med SHL-laget, förklarar Tomas Lind.

– Det ska bli kul att få känna på lite seniorhockey med mer speltid, och förhoppningsvis kan jag skaffa mig lite mer erfarenhet också, säger Storm efter sitt första träningspass med VIK.

– Det kändes bra. Det blir perfekt att få åka med och spela mot Mora, jag tror att det kan gå bra, menar Storm som är noterad för 27 SHL-matcher med Växjö.

VIK-tränaren Mattias Karlin säger så här efter Storms första träningspass:

– Jag tycker att det såg intressant ut och att han verkar vara en sån spelare som vi söker.

Kommer han att spela med VIK resten av säsongen?

– Så långt har vi inte kommit ännu, utan han provar först så får vi se sen. Planen är att han är med och lirar mot Mora på onsdag och mot Björklöven på fredag så får vi se sen, svarar Karlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage