Nio spelare lämnar VIK

Under fredagseftermiddagen meddelade VIK vilka spelare som inte kommer att återvända till truppen till nästa säsong. – Det har varit svåra beslut med många faktorer som spelar in, förklarar VIK:s sportchef Emil Georgsson.

12 april 2019 17:05

Av de nio spelarna meddelade VIK att tre stycken tackat nej till förnyade kontrakt: kaptenen Alexander Lindqvist Hansen, trotjänaren Pierre Gustavsson och målvakten Emil Kruse. Ytterligare sex spelare: Adam Ohre, Niklas Enberg, Edwin Johansson, Alfred Andersson, Philip Rondahl och Filip Suchý erbjuds inget nytt kontrakt.

Därmed stannar profilen Pierre Gustavssons VIK-matcher vid dryga 300 – och inget nytt klubbrekord.

– Vi var tidigt ute och pratade förlängning med Pierre, vi ville ha kvar honom. Jag ser honom som en stor del av den här föreningen. Han har dock valt att tacka nej till vårt förslag och det får vi acceptera, säger Georgsson.

Om lagkaptenen Lindqvist Hansen ger Georgsson följande förklaring:

– I början av februari hade vi ett möte med honom och då sa han att han ville vänta tills säsongen var färdigspelad. Vi vet att hans tjej vill jobba på annan ort så vi har haft det med i tankarna hela tiden, även om han var intresserad av att stanna.

En av spelarna som inte tilldelades nytt kontrakt var centern Philip Rondahl, som under säsongen fick stort ansvar i de allra flesta spelformerna. Georgsson säger att det var ett svårt beslut att komma fram till att inte förlänga kontraktet med honom.

– Det är jättekonstigt för vi är nöjda med Rondahls säsong och vår första tanke var att förlänga med honom. Men jag har inte mer pengar att röra mig med nu än för ett år sedan och några ska höja sina löner samtidigt som vi tänker att vi vill stärka vår centersida jämfört med säsongen som var, och det kostar ju lite mer. Vi måste värdera varenda tusenlapp och till slut kom vi fram till att det här var den bästa lösningen för oss, men det har varit svåra beslut och många faktorer som spelar in.

Några spelare vars framtid det inte har kommunicerats någonting om är Erik Gustafsson, Emil Alba och Jens Holmström. Sporten erfar att förlängningar med samtliga är nära förestående men att det av olika anledningar inte kommer att offentliggöras den närmaste tiden.

– Vi har en del förslag ute fortfarande, några har sagt att de vill vänta lite till, säger Georgsson.

På målvaktssidan kan det också komma att hända något snart. På fredagen blev Emil Kruse presenterad av Västerås och därmed helt avskriven från en fortsättning i Västervik.

– Det finns ett spår som är hetare än andra, det är allt jag kan säga om det just nu, säger Emil Georgsson.

Sporten har utan framgång sökt Pierre Gustavsson under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman