Till VIK-kronan, som spelas nu på måndag mot Björklöven, hade VIK två mål: att få in fler än 250 kronor per åskådare från privatpersoner och näringsliv, samt att locka 2 000 personer till måndagens match.

På fredagseftermiddagen meddelade VIK att målet att nå 250 kronor var uppnått.

"Att det finns ett så starkt stöd för VIK:s kronansatsning gör mig otroligt glad och stolt – det visar att klubbens a-lag i landets näst högsta serie och vår ungdomsverksamhet engagerar väldigt många människor på ett starkt sätt", säger Per Embretsen, ordförande i Västerviks IK, till klubbens hemsida.

"Det är många företag som verkligen har ställt upp för VIK i den här kampanjen och vi är ödmjukt tacksamma till vart och en av dem, men jag är extra tacksam för alla privatkronor som kommit in den här gången", säger Västerviks IK:s marknadsansvarige Stefan Jillehed.

Sedan VIK satte sitt publikrekord – 2450 åskådare mot Södertälje 31 mars 2016 – har ståplatser försvunnit till förmån för fler sittplatser vilket försvårar möjligheten att slå gällande publikrekord. Men Johan Hammarstedt, kassör i VIK, är optimistisk och hoppas hallen fylls ändå:

"Kan vi nå upp till 2 000 personer eller mer i publiken så kommer vi skapa en magisk stämning som kan lyfta vårt lag i den extremt viktiga streckstridsmatchen mot Björklöven".