"Kunde lika gärna suttit i en fjällstuga"

Två raka förluster har du inte råd med i en hockeyallsvensk slutspelsserie. Särskilt inte om du gått in i den med noll poäng. Det vet VIK-tränaren Mikael Johansson.

15 mars 2019 07:00

Hit men inte längre. Det är något man nästan kan rista in i sten efter VIK:s försmädliga förlust på torsdagskvällen.

Johansson säger med dyster röst:

– Det är surt som bara den, särskilt med tanke på att det stod och vägde länge. Inget snack om att vi nog hade behövt vinna för att ha en rejäl chans.

Ge upp helt vill han dock inte.

– Nej, vi ska inte bara lägga oss ner nu. Det ser tufft ut att ta förstaplatsen... men självklart ska vi försöka gå för det. Även om jag inte vet om det ens kommer vara möjligt.

När han blickar tillbaka på själva matchen finns det en besvikelse mot slutforceringen, som aldrig riktigt kom.

– Jag tyckte inte riktigt att det var som förut när vi exempelvis plockat målvakten. Tidigare har vi gjort många mål på det sättet, men idag kom vi inte alls till efter deras sista mål.

På ett annat håll i landet tog lördagens motståndare Leksand också två nya poäng – vilket gör att avståndet dit är sex poäng och en hel drös plusmål.

– Sedan är det ju flera lag mellan oss också. Fast å andra sidan var vi ju tippade toksist av alla innan grundserien.

– Det är ändå jäkligt surt, konstaterar Johansson igen, efter han försökt hitta något positivt.

Har du och Mattias pratat med spelarna efteråt?

– Ja, det är bara att se framåt. Vi har ännu fler matcher som vi ska försöka vinna. Om det inte gått så här bra kunde vi ju lika gärna suttit i en fjällstuga just nu, och då tar vi hellre de här tre matcherna. Det gäller att avsluta snyggt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer