Karlin vill se ett konsekvent VIK

Nyckelordet för Västerviks IK i det här skedet av säsongen: repetition.

VIK-tränarna Mikael Johansson och Mattias Karlin fortsätter att arbeta med att få in sitt budskap i spelarna.

VIK-tränarna Mikael Johansson och Mattias Karlin fortsätter att arbeta med att få in sitt budskap i spelarna.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-11-02 15:16

Därför är det heller inget banbrytande i förberedelserna för söndagens bortamatch mot Kristianstad. Huvudtränaren Mattias Karlin förtydligar:

— Vi måste vara konsekventa i det vi gör, det är det viktigaste. Vi är inte riktigt där vi vill vara än.

Han tillstår att det, åtminstone stundtals, var en bra match mot Almtuna på fredagkvällen och den offensiv som laget visade upp blir viktig att ha med sig in i mötet med nykomlingen Kristianstad. När lagen möttes i Plivit Arena tidigt på säsongen vann KIK med 2–0.

— I den matchen skapade vi tillräckligt med chanser för att vinna men (Joel) Gistedt gjorde det riktigt bra i kassen då, även om jag tycker att vi hade lite svårt att ta oss in på mål, säger Karlin.

Sedan dess har Kristianstad fortsatt överraska och ligger faktiskt över slutspelsstrecket nu när vi ändå kommit en bit in i säsongen. VIK är på väg uppåt och åker ner till Skåne med två raka segrar: Västerås borta (3–0) och så Almtuna i fredags (6–3).

— Vi är på rätt väg. Ser man till det offensiva så gör vi fler mål per match än i början. Hur vi vill spela börjar sätta sig men det viktigaste är fortsatt att alla gör det varje gång.

Mot Almtuna utgick Erik Nyström och han är heller inte disponibel mot Kristianstad. Därmed är VIK tolv forwards och sju backar ombytta på söndagen. Erik Aterius kommer alltså inte att spela.

— Det blir det lag som avslutade matchen mot Almtuna, kan man säga.

Kristianstad spelade också i fredags. På ett ödsligt Hovet såg man ut att gå mot förlust. Men en stark vändning från 0–2 till 4–2 i slutperioden gjorde att man stal med sig samtliga poäng.

Sporten direktrapporterar från Kristianstad—VIK med start 14:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!