Karlin om VIK:s start: "Vi börjar väldigt ruttet"

"En konstig match där vi pendlade mellan bra och dåliga". Så beskrev VIK-tränaren Mattias Karlin dusten i Karlskrona på tisdagskvällen.

13 mars 2019 07:00

Han skräder inte orden när han pratar om hur laget inledde matchen. Första tio minuterna var det Karlskrona i våg på våg.

– Vi börjar väldigt ruttet. Första tio var det riktigt illa. Sedan kommer vi in i det och tar över, gnetar oss in och får ordning.

Var det något taktiskt eller mentalt som gjorde att de fick skölja över er så pass i början?

– Sist vi var här var det på samma sätt, fast då kom de med mer fart. Det tog typ tio minuter då också innan vi kom in i det. Jag tror vi trodde att de skulle komma hårdare på oss men på något sätt blev vi fruktansvärt uppätna för att vi stod still och ville göra allt själva, istället blev det ingenting av det. Vi vann inte en närkamp första sju åtta minuterna.

Var du nära ta timeout vid något tillfälle?

– En och en halv minut innan de gör 1–0 så var jag faktiskt på väg men så ändrade jag mig.

Han fick se sitt lag kvittera ett 2–1-underläge till 2–2 i den tredje perioden – på det sätt man hade pratat om.

– Inför tredje så pratade vi om att för det första få ordning på passningskvaliteten i egen zon. Det är bättre att spela en stenhård puck och ta en icing än att småfippla. Spela hårt och rejält. Sedan ville vi ha fokus på att ha en gubbe på kassen hela tiden. Hans jobb var att stå framför mål och vinna pucken bakom och vi var bättre på det än i de två första. Utöver målet hade vi några andra gånger också.

Eter Erik Ullmans kvittering var VIK det lag som tryckte på men KHK tog alltså extrapoängen efter straffar.

– Tredjeperioden går till oss. Vi kväver dem i mittzon, får mycket vändningar medan KHK kändes mer och mer oroliga. Vi rörde på fötterna och jobbade hårt.

– Jag är nöjd med att vi jobbade oss tillbaka och den här poängen vi tog gör att vi kan gå om ett par lag om vi vinner nästa match.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman