– Det var lite rostigt, speciellt då jag inte hade min egna utrustning, säger 28-åringen efter sitt första ispass med nya klubben.

Men det var inte tal om några sura miner. Snarare tvärtom.

– Jag har fått ett jättebra mottagande och även om det var en lång resa för oss (Jones är nygift och frun är med till Sverige) så har det gått förhållandevis smidigt. Det var kul att komma ut och känna på isen och lära känna lagkamraterna åtminstone lite grann.

Artikelbild

| Kellen Jones under sin första VIK-träning – i lånade skydd.

Hur var det där ute?

– En omställning, såklart. Isen var kanske inte så mycket större som jag hade räknat med. Språket är kanske det största problemet just nu när det gäller att förstå övningar och liknande, men där hjälper vi varandra och jag försöker titta på och lyssna så mycket jag kan.

Tillbaks till utrustningen. Materialförvaltare Felix Gustafsson och materialansvarig Torbjörn Frisk fick snabbt skrapa ihop en hel uppsättning till VIK:s nyanlände transatlant. Jones, som kamperade i en kedja tillsammans med Pierre Gustavsson och Alexander Lindqvist-Hansen, genomförde träningen en av klubbens juniorers skydd.

– Jag flög från Boston och mellanlandade på Island. Jag tror att det var där som det blev något strul. Förhoppningsvis har jag dem inom kort, det är tur att det är en månad kvar till seriestart, ler Jones.

När VIK imorgon gästar Pantern i Limhamn är Jones uttagningsbar – men han kommer inte att spela.

– Vi hade kunnat ta ut honom men med tanke på omständigheterna; tidsskillnad och utrustning till exempel, känner vi att det är bäst han får komma in i det lite först, förklarar Mattias Karlin.