"Jag tycker vi bjöd på en bra show"

Det är bara positiva intryck hittills för ett av Västerviks IK:s hetaste nyförvärv inför säsongen, Rob Bordson.

7 augusti 2019 20:22

LÄS MER: Så var första ispasset – vi rapporterade

Tillsammans med sina nya lagkamrater klev den 31-årige amerikanen ut på isen i Plivit Arena inför en välbesatt sittplatsläktare på onsdagskvällen.

– Det var kul och det var ett härligt event att få se alla fans som gillar klubben. Det är tidigt i augusti, men jag tycker vi bjöd på en bra show, säger Rob Bordson.

– Jag har inte varit med om något liknande tidigare. Det är bra att fansen får se oss i matchtröjor med namnen på ryggen innan säsongen drar igång.

Liksom sina landsmän, Jake Randolph och Peter Krieger, har Bordson bara varit i Västervik ett par dagar.

– Det är en trevlig stad. Vi bor precis vid vattnet. Vi har gått runt lite grand och besökt några trevliga matställen. Så här långt gillar vi det och vädret är perfekt, menar Rob.

Rob, Jake och Peter kommer alla från Minnesota, så det påminner mycket om deras hembygd.

– Det är lite kallare här och det gillar vi eftersom det har varit så varmt i Minnesota i sommar.

Senaste säsongen spelade inte Rob överhuvudtaget eftersom han rehabiliterade en knäskada, men innan dess har han fina meriter. Bland annat 380 AHL-matcher och två säsonger i tyska högsta ligan på meritlistan.

Är du helt återställd efter skadan?

– Jag är redo att köra. En bra sak med förra säsongen var att jag skadade mig så tidigt, så jag har haft tid att komma tillbaka efter skadan. Knäet känns bra och jag är redo för en ny säsong.

Träningen avslutades med tvåmålsspel och Rob ingick i det vita laget som vann med 6–4 sedan Emil Alba avgjort med mål i tom bur.

För tränarna Mattias Karlin och Mikael Johansson har det mesta under de första träningarna handlat om att spelarna ska komma in i grejerna och bli vän med pucken.

– Känslan är bra. Det har blivit väldigt mycket bättre jämfört med första passet. I morgon (läs torsdag) ska vi ha lite genomgång av försvarsspelet. Det blir första träningen där vi kör något taktiskt, säger Mattias Karlin.

Intryck av de nya spelarna?

– Man har varit med så länge så att göra en bedömning efter tre-fyra pass är helt omöjligt. Det har man gjort förut och det har man gått bet på. Efter två-tre veckor brukar man börja se lite grand åt var det lutar, konstaterar Mattias.

Det återstår ytterligare några träningspass för VIK:arna innan säsongens första träningsmatch väntar mot division 1-laget Kalmar onsdagen den 14 augusti i Plivit Arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson