Poängen innebär dock att VIK hamnade under det negativa kvalstrecket eftersom Tingsryd tog två poäng borta mot Modo.

– Med tanke på alla utvisningar vi drog på oss i andra perioden och lyckas komma tillbaka så är det okej, men själva insatsen är inte lysande från vår sida, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

– Vi hade ingen fart i skridskoåkningen som gjorde att vi kunde sätta press på dem. Det blev dock lite bättre i sista perioden.

Artikelbild

| Jens Holmström kunde jubla sedan han kvitterat till 1–1.

Efter en ganska intetsägande första period, där de heta målchanserna var lätträknade, blev den andra perioden klart mer sevärd eftersom spelkvalitén höjdes rejält från båda lagen.

Hemmalaget kunde ta ledningen med 1–0 när Fredrik Höggren ganska omarkerad mitt i zonen kunde pricka in 1–0.

VIK tog vara på sitt första numerära överläge när Jens Holmström kvitterade till 1–1 efter drygt fem minuter. Jens var hetast på returen som Karlskogas målvakt Olle Eriksson släppte på Kevin Schulzes skott.

Hemmalaget behövde bara 13 sekunder i sitt första numerära överläge för att få utdelning när Fredrik Forsberg kunde pricka in 2–1 på en retur från VIK:s målvakt Emil Kruse efter halva matchen.

Första bästa läget att kvittera i tredje perioden fick Philip Rondahl i numerärt underläge, men han lyckades inte överlista målvakten.

Mitt i tredje perioden blev Kim Johansson frispelad mitt i offensiv zon och han gjorde inget misstag när han satte kvitteringen till 2–2.

Alexander Lindqvist Hansen fick bästa läget att avgöra med mindre än två minuter kvar, men han lyckades inte överlista hemmamålvakten.

Det blev inga ytterligare mål och därmed fick matchens avgöra i förlängning. Där kunde Karlskoga ta vara på ett numerärt överläge när Dennis Frölund avgjorde till 4–3.

– Det var olyckligt vid målet. För vi hade läge att få ur pucken, men lyckades inte med det, menar Mikael Johansson.

– Jag tycker jag att vi drabbas av alldeles för många utvisningar. Vi får inte med oss lika många utvisningar i mina ögon. Sedan är några utvisningar klantiga av oss

VIK kom till spel utan av två lagets bästa poängplockare. Victor Öhman var sjuk och Trevor Mingoia kände av ny skada som gjorde att han inte kunde spela. VIK-ledningen hoppas att båda ska vara redo för spel på lördag när Västerås väntar på bortaplan.

vik