LÄS MER: VIK-spelaren hotad till döden

Den vanligen så glada Kim Johansson stannar till hos mig utanför omklädningsrummet på sin väg ut mot fysträningen. Han berättar för första gången sedan den där lördagskvällen hur det känns.

– Jag skrev en tweet om händelsen där på kvällen och har överlag fått mycket respons. Det har varit många som har hört av sig och frågat hur jag mått och sådana grejer. Men nu vill jag bara lägga allt det där bakom mig, säger Kim, innan han fortsätter:

– Det är inte så att jag känner mig otrygg på något sätt nu. Egentligen har jag inte funderat så mycket mer på det efteråt. Förutom det faktum att det kanske blivit lite större än jag trodde att det skulle bli.

Kim berättar vidare att han ändå är nöjd med att han gick ut med det.

– Klart att det är bra att markera att det inte är okej. Att en sådan sak inte är okej någonstans. Det var väl det jag ville få ut liksom.

Har du blivit kontaktad av någon från Oskarshamns organisation?

– Deras säkerhetsansvarig var där efter matchen... men någon mer har jag inte pratat med. Här inom laget snackade vi också kort om vad som hänt, fast inte mer än så.

Så du har inte fått förklarat till dig vilken person, eller vilken typ av person, det var?

– Nej. Faktiskt inte. Fast det kändes kanske att det var mer av en stolle än något annat.

Per Embretsen, ordförande i Västerviks IK, säger följande till Sporten:

– Vi har ställt oss bakom vår spelare i det här. Jag själv var inte på plats när det hände, men klubben står bakom Kim och vi har pratat med honom efteråt. Vem det än var så är det riktigt låg nivå och ett dåligt beteende. Vi har flera viktiga matcher framför oss och jag tror att alla är överens om att vi måste fokusera framåt.

Anders Pernius, som är förundersökningsledare vid polisen i Oskarshamn, bekräftar också att man har fått in en anmälan.

– Det stämmer att det har kommit in anmälan mot olaga hot. Vi kommer att gå vidare med den och hålla förhör med vittnen inom kort.

Kim Johansson kommer att finnas med i laguppställningen när VIK möter Pantern på tisdagskvällen.