Här är första nyförvärvet

Västerviks IK har fått klart med sitt första nyförvärv. Det är forwarden Olle Liss, 23 år, som ansluter.

19 april 2016 20:26

Efter att VIK har blivit av med ett par tunga pjäser, så var detta nyförvärv välkommet in i lagbygget.

23-årige Olle Liss är fostrad i Leksand, och har tre säsonger bakom sig i Hockeyettan, med Halmstad och Kristianstad. Den senaste säsongen spelade han för Aalborg Pirates i den danska ligan och gjorde respektingivande 54 poäng på 45 matcher.

– Vi har haft koll på Olle en längre tid. Vi ville värva honom redan inför den gångna säsongen, men då valde han spel i Danmark, säger sportchefen Tomas Lind.

– Att få hit honom nu känns riktigt bra. Det är en poängmakare och vi hoppas att han ska kunna ersätta en spelare som Victor Öhman, säger Lind.

Det har varit en del oro bland VIK-fansen då de inte har varit belåtna med hur silly season har inletts.

– Jag är inte förvånad över att det har blivit så här. Så här funkar det i den här branschen, inte minst när man är uppe på elitnivå. Saker som moral finns inte, säger Tomas Lind.

– Jag är dock inte orolig. Vi har god tid på oss och kommer att ha fått ihop ett slagkraftigt lag när vi ska gå på is. Jag och Mattias Karlin jobbar stenhårt varje dag, säger Lind.

Nyförvärvet själv, Olle Liss, säger så här om att skriva på för Västervik.

– Inför den gångna säsongen kände jag att jag ville ut och testa något nytt utomlands efter tre år i ettan, för att sedan kunna komma tillbaka och ha större chanser att få ett kontrakt i Allsvenskan.

– Säsongen i Danmark var bra personligen och vi klarade våra mål med laget. Hockeyn är annorlunda jämfört med Sverige, men det var en kul upplevelse som har gjort mig till en bättre spelare.

– När Västervik ringde igen var de väldigt intresserade och jag fick ett bra intryck av sportchefen och framför allt tränaren. Vi har samma syn på vilken roll det är tänkt att jag ska ha i laget och han verkar ha en bra filosofi om hur hockey ska spelas.

– Att få spela i Allsvenskan ska bli fantastiskt roligt. Det blir intressant att se hur vi som nykomlingar kan mäta oss mot de etablerade lagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis