Forwarden kan vara förlorad för VIK

Västerviks IK må halta i tabellen men en av de som lyst starkast i laget under säsongsinledningen är nye amerikanske forwarden Trevor Mingoia.

23 oktober 2018 15:39

Och en följd av detta är att SHL-klubbar fått upp ögonen för honom. Det skriver Expressens MrMadhawk, som tidigare i veckan rapporterade att inte mindre än sju SHL-klubbar är på jakt efter en forward att stärka upp sitt lag med.

VIK:s sportchef Emil Georgsson bekräftar SHL-intresset för Mingoia.

– Jag vet att klubbar tittat på honom, säger Georgsson till MrMadhawk.

Skulle det intresset övergå i ett konkret bud skulle VIK inte gå lottlösa. I Mingoias kontrakt finns ingen klausul som gör att han kan lämna gratis under säsong utan SHL-klubben skulle i så fall behöva köpa ut honom från kontraktet med VIK.

– Om vi får ett bud måste vi se över det. Vi inser var vår plats är i näringskedjan. Men det är inte så att han har någon klausul som möjliggör en flytt till SHL mitt under den här säsongen. Utan då måste de köpa ut honom från kontraktet med oss.

Vidare berättar Georgsson, för MrMadhawk, att VIK inte har som ambition att stå ivägen för en spelare som vill uppåt.

– Vi kan inte hålla spelare borta från att sikta uppåt i seriesystemet. Vi vet att folk kollar på honom och han har varit vår bäste forward, så det är så det fungerar, men så här långt är det ingenting jag hört konkret, säger Georgsson till MrMadhawk.

– Jag menar, jag kollar division 1-hockey och vill ha spelarna som gör bra ifrån sig där.

Huvudpersonen själv hetsar inte upp sig nämnvärt.

– Det vore såklart coolt om så var fallet. Jag hade dålig koll på hur ligorna och systemet här i Sverige fungerade innan jag kom hit, så det är lite överraskande.

Är du förvånad över uppgifterna?

– Ja, det är jag. Som sagt så hade jag inte järnkoll på hur det funkar här i Sverige.

Han tappar dock inte fokus på grund av detta.

– Nej, det är smickrande men i dagsläget ligger allt mitt fokus på att hjälpa Västerviks IK vinna matcher.

26-årige Mingoia har varit VIK:s bäste poängplockare under säsongsupptakten och efter elva spelade matcher är han ende spelare i laget som tagit sig upp på tvåsiffrigt i poängkolumnen med fyra mål och sex assist. Det tog en stund innan målskyttet lossnade för den spelskicklige Mingoia men den senaste tiden har han spottat in poäng, bland annat med två assist senast mot Björklöven.

Hur tycker du att säsongen har varit?

– Inledningen här har varit bra även om vi haft svårt att ta trepoängare. Men det känns bra, säger den New York-bördige Mingoia avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman