Sedan tidigare är Rob Bordson, Adam Plant och Henrik Malmström skadade. Nu kan även backen Niklas Folin och forwarden Victor Öhman läggas till den mörka listan.

Folin och Öhman fick smällar i samband med fredagens seriepremiär mot Modo som gjorde att båda missade söndagens isträning.

– I dagsläget är ingen av dem aktuella för spel mot Västerås, säger VIK-tränaren Mattias Karlin efter söndagens träning.

Skadorna kommer extra olägligt för VIK med tanke på att laget ska spela fyra matcher på sju dagar. Först ut är måndagens hemmamatch i Plivit arena mot Västerås.

– Självklart är det inte optimalt, men vi får göra det bästa av situationen. Det gäller att spela smart, poängterar Karlin.

Han har en ganska klar bild hur Västerås kommer att spela eftersom laget har samma tränare som förra säsongen – och stommen av spelare är kvar.

– Det vi ska ta med oss från Modo-matchen är att vi följde matchplanen bra där vi tog bort mittzonen på ett bra sätt. Vi tråkade ut dem helt enkelt, menar Mattias Karlin.

På grund av alla skador har VIK lånat backen Marcus Ersson från Brynäs i tre matcher. Han var med mot Modo i fredags och ska spela mot Västerås och Almtuna på onsdag.

– Jag blev skadad på försäsongen, så detta är ett bra tillfälle för mig att komma i matchform igen, säger Marcus Ersson.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en tvåvägsback där styrkan ligger i defensiven. Jag har ett bra första pass, svarar Marcus, som ser fram emot att få göra hemmadebut för VIK.

– Jag hoppas det kommer mycket publik eftersom jag har hört att det brukar bli ett bra tryck under matcherna.