Efter succén: Kruse svarar på SHL-ryktena

I derbyt mot Oskarshamn fortsatte Emil Kruse att göra det han har gjort under hela säsongen. Nämligen att vinna matcher åt Västerviks IK. Den imponerande 3–0-segern var en laginsats – med en starkt lysande målvaktsstjärna.

16 februari 2019 22:26

– Jag känner mig i min bästa form i karriären. Meningen med att jag kom hit var till stor del att jag skulle bli jämnare i mitt spel, inleder han, delvis samlat och delvis glatt.

Lugnet på isen märks också av utanför omklädningsrummet där han, av förklarliga skäl, intervjuas åt höger och vänster.

När frågan om vilka klubbar som redan nu har visat intresse kommer upp är svaret också klart.

– Helst vill jag vänta till säsongens slut och göra det så bra det bara går i Västervik först. Jag tycker det känns helt fel att börja kolla runt till nästa säsong redan nu.

Men hör du om det finns något intresse uppifrån?

– Nej, agenten har hört av sig och så, men jag har sagt att jag inte vill höra någonting förrän efter säsongen. Om man hör något nu kanske man undermedvetet börjar tänka på det... och det vill jag inte göra.

Trots en högljudd Oskarshamns-klack i ryggen under två perioder och sammanlagt 36 skott på sig så vek Emil Kruse inte en tum. På de två senaste derbymatcherna har han räddat 70 av 71 skott. Smått osannolika siffror.

– Det är så himla kul att spela den här typen av matcher. Nu var det vårkänslor ute och då blir det ofta lite slutspelskänsla i kroppen. Man blir gladare, mer taggad och allting. Så det var en perfekt dag för oss.

Känner du att du har fått ett övertag på spelarna i motståndarlagen?

– När det går så här pass bra är det klart att man känner någonting. Vissa dagar har man bara den där feelingen att: "idag kommer det bli väldigt svårt att göra mål på mig".

Det här var en sådan dag?

– Ja (skratt). Sedan har man ju såklart andra dagar när man känner att allting kan gå in istället.

Själva matchen då?

Tja, VIK stängde till totalt defensivt efter Philip Rondahls tidiga mål som betydde 1–0. Misstagen över 60 minuter gick, till skillnad från början av säsongen, att räkna med god marginal på bara en hand.

– Vi höll Oskarshamn på utsidan nästan hela tiden. I mina ögon var det en bra hockeymatch från vår sida. Rent spelmässigt tycker jag att vi har gjort det bra under en lång tid, förlusten mot "Löven" innan det här också inräknad, sa tränaren Mattias Karlin.

I den tredje perioden satte Ken Jäger spiken i kistan med ett högklassigt individuellt genombrott innan Alexander Lindqvist–Hansen punkterade fram till 3–0 med ett mål i öppen kasse framför de tillresta bortafansen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer