Bra prestation från VIK gav "bara" en poäng

Västerviks IK jagade tredje raka segern på onsdagskvällen när Mora gästade Plivit Arena.

Victor Öhman satte 2–2 för VIK mot Mora.

Ishockey2019-10-23 21:21

När VIK-målet slutligen kom, knappt nio minuter in i mittperioden, trodde nog de flesta att VIK:s spelövertag skulle återspeglas även på resultattavlan. Rob Bordson styrde in ett skott – hans första i allsvenskan – och VIK fick hål på Moras keeper Isak Wallin. Men: Mora passade på att återta ledningen efter en fin kontring fem minuter senare. Därmed hade gästerna, precis som efter den första perioden, en ett-måls-ledning med sig in i pausen.

VIK var hetare i den tredje men det dröjde till 8:15 innan kvitteringen kom. Victor Öhman vek in från höger, slog sin gubbe, hänge upp pucken i första krysset. Ett klass-mål.

Den tredje perioden blev även den underhållande och VIK hade, utan att överdriva, åtta chanser att avgöra och få med sig alla poäng. Istället blev det övertid och senare också straffar. Där vann Mora sedan Emil Bejmo och Jesper Ylivainio satt sina medan Victor Öhman och Ken Jäger missat för VIK.

VIK–Mora 2–3

Första perioden: 0–1 (01:37) Anton Schagerberg (Niki Petti, Måns Carlsson)

Andra perioden: 1–1 (8:44) Rob Bordson (Peter Krieger, Adam Plant), 1–2 (13:30) Emil Bejmo (Johan Persson, Daniel Ljunggren)

Tredje perioden: 2–2 (8:15) Victor Öhman (Erik Nyström)

Avgörande straff: Emil Bejmo

Skott: 37–21 (13–9, 9–7, 15–4, 0–1)

Utvisningar: VIK 5x2 min, MIK 6x2 min

Karta: Plivit Arena