Avslöjar: Liss till Pantern

VT-sporten kan avslöja att Olle Liss spelar för VIK:s allsvenska konkurrent IK Pantern nästa säsong.

26 april 2017 15:15

Enligt mycket säkra uppgifter skrev forwarden på ett kontrakt med Malmöklubben under onsdagen.

Ingen rolig dag för VIK som därmed tappar både Victor Lindman och Olle Liss.

Den 24-årige målkungen väntas presenteras för Pantern inom kort som därmed får in VIK:s bäste målskytt (25 mål) och näst bäste poänggörare (38 poäng) i dalmasen.

Panterns sportchef Joakim Tillgren bekräftar uppgifterna när VT får tag på honom:

– Värvningen av Liss är ett led i den process vi jobbat med där vi vill förbättra oss på varje position. Vi behöver ha in lite mer rightare, och jag har följt Olle på nära håll när han spelade i Halmstad och Kristianstad i division 1. Vi är jättenöjda så klart och hoppas att han ska ha samma målproduktion hos oss som i Västervik. Vi var ju sämst i powerplay i år och där hoppas vi kunna använda oss av honom. Vi har ett antal spelare i vårt lag som spelat med Olle tidigare och har haft bra saker att säga. VI är nöjda.

Olle Liss själv säger så här:

– Till slut valde jag mellan VIK och Pantern. Det var en riktigt rolig säsong och jag har VIK att tacka för mycket, det var egentligen den enda klubben som gav mig chansen i allsvenskan. Men jag måste tänka framåt och uppåt och jag tror att Pantern är ett bra val för mig. Laget ser bra ut, de har bra visioner och ett bra samarbete med SHL också.

Hur mycket spelar det in, att Pantern har samarbete med Malmö Redhawks?

– Det är klart att det spelar in. Jag tycker att Pantern verkar ha det bästa samarbetet med en SHL-klubb. Mellan VIK och Linköping var det mest åt ett håll kändes det som. Visst, konkurrensen är hård och man måste prestera också, men det känns som att chansen på SHL-spel är större i Pantern, menar Liss.

Tillgren hoppas att du göra lika många mål hos Pantern som i VIK, känner du en press av det?

– Nej, jag känner ingen press. Jag vet vad jag kan och tror att jag kan göra en minst lika bra, om inte bättre, säsong. Många stirrar sig blinda på statistiken. Ibland gör man en bättre säsong även om det inte syns på papperet. Det blir spännande.

VIK:s sportchef Tomas Lind kommenterar följande efter tappen av Liss och Victor Lindman:

"Det är klart att det är lite synd, men jag är inte så förvånad".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage